Anne Keki Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı süt
3 yumurta
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı çiçek yağı
1,5 bardak toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı yemek sodası
1 çay bardağı ceviz
Portakal kabuğu rendesi
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı zerdeçal
3 yemek kaşığı kakao
Un
Anne Keki Tanımı Yapılışı
3 yumurta ve toz şeker tel çırpıcı ile 3-4 dakika kadar kapristirler.
Süt ek edilerek şeker eriyene kadar çırpılır.
Sıvı yağ, ceviz, zerdeçal, tarçın, portakal kabuğu rendesi de ek edilerek biraz daha çırpılır.
Denetimli halde un ek edilir.
Yağlanan tepsiye hamur dökülür.
Üstüne kakao serpilerek kaşıkla hamurun üstüne yedirilir.
Üzerine susam fındık yada ceviz ne varsa serpilir.
180 derece fırında pişirilir.
1 su bardağı süt
3 yumurta
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı çiçek yağı
1,5 bardak toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı yemek sodası
1 çay bardağı ceviz
Portakal kabuğu rendesi
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı zerdeçal
3 yemek kaşığı kakao
Un
Anne Keki Tanımı Yapılışı
3 yumurta ve toz şeker tel çırpıcı ile 3-4 dakika kadar kapristirler.
Süt ek edilerek şeker eriyene kadar çırpılır.
Sıvı yağ, ceviz, zerdeçal, tarçın, portakal kabuğu rendesi de ek edilerek biraz daha çırpılır.
Denetimli halde un ek edilir.
Yağlanan tepsiye hamur dökülür.
Üstüne kakao serpilerek kaşıkla hamurun üstüne yedirilir.
Üzerine susam fındık yada ceviz ne varsa serpilir.
180 derece fırında pişirilir.