Anne Keki Tanımı İçin Materyaller
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 limon kabuğu
1 paket kabartma tozu
1 çay karbonat
1,5 su bardağı un
Ve kakao
Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Öteki materyaller tek tek eklenir.
Yumurtayı söndürmeden yavaşça gereçler yedirilir. Birbirine homojen bir karşım haline getirilir.
Kare yada dikdörtgen borcam yağlanır ve karışımın bir kısmı dökülür.
Kalan kısmına kakao eklenir, karıştırılır ve borcama dökülen kek karışımının üzerine dökülür.
Bir kürdan yardımıyla istenilen biçim verilir.
180 derece fırında 30 dakika denetimli bir halde pişirilir.
Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 limon kabuğu
1 paket kabartma tozu
1 çay karbonat
1,5 su bardağı un
Ve kakao
Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Öteki materyaller tek tek eklenir.
Yumurtayı söndürmeden yavaşça gereçler yedirilir. Birbirine homojen bir karşım haline getirilir.
Kare yada dikdörtgen borcam yağlanır ve karışımın bir kısmı dökülür.
Kalan kısmına kakao eklenir, karıştırılır ve borcama dökülen kek karışımının üzerine dökülür.
Bir kürdan yardımıyla istenilen biçim verilir.
180 derece fırında 30 dakika denetimli bir halde pişirilir.
Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı