Son konular

Anne Pişisi (Hamur Kızartması)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Anne Pişisi (Hamur Kızartması) Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz
2.5 su bardağı un (Unu yavaşça ekleyin unun kalitesine nazaran eklediğiniz ölçü değişebilir)

Anne Pişisi (Hamur Kızartması) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm gereçleri koyun en son unu ekleyip yavaşça yoğurmaya başlayın. Hamur ele hafif yapışan kıvamda olmalı.
Daha sonra tavaya yağ koyup altını açın. Bu sırada tezgahınızı biraz yağlayın sıvıyağ ile zira hamur hafif ele yapışacak kıvamda olduğundan tezgaha da yapışmasını engellemeliyiz.
Elinizi de hafif yağlayın hamur yapışmasın ve ceviz büyüklüğünde hamur alıp tezgahtan ellerinizle hamuru açın hali yuvarlak olmalı ortasını da parmağınızla delmelisiniz.
Muntazam bir biçime muhtaçlık yok fotoğraftaki üzere olması kâfi. Form verdiğiniz hamuru tavaya atıp önlü gerili kızartın.
Hamur bitene kadar bu biçimde devam edin çok hafif ve mükemmel yumoşlukta pişi hazır
 

Similar threads

  • Soru
Mayalı Eski Anne Pişisi Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı ılık su 1 paket instant maya yahut 1/2 (yarım) paket yaş maya 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 4 su bardağı un 2 yemek kaşığı sıvı yağ Mayalı Eski Anne Pişisi Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Yoğurma kabına ılık suyu ve mayayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Hamur Kızartması (Pişi) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı toz şeker Yarım paket yaş maya ve ya 1 paket kuru maya 1 yemek kaşığı zeytinyağ Aldığı kadar un (4 su bardağı un kullandım ben ) 1 tatlı kaşığı tuz Kızartmak için; 2 su bardağı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Peynirli Maydanozlu Hamur Kızartması Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1 yumurta 1 çay bardağı rendelenmiş peynir 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 kabartma tozu 1 çay kaşığı toz maya Peynirli Maydanozlu Hamur Kızartması Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Gözleme Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kuru maya 2 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 2 su bardağı su İçi için; Beyaz peynir Maydanoz Ispanaklı iç için; Soğan 100 gram kıyma Haşlanmış ıspanak Karabiber Kırmızı toz biber Pul biber, tuz Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Pişi Tanımı İçin Materyaller Hamur için: 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker Yarım paket yaş maya 4,5-5 su bardağı un (Unu birinci olarak 4,5 bardak koyun kıvamına nazaran arttırabilirsiniz) Kızartmak için ayçiçek yağı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
Üst Alt