Anne Pişisi (Hamur Kızartması) Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz
2.5 su bardağı un (Unu yavaşça ekleyin unun kalitesine nazaran eklediğiniz ölçü değişebilir)
Anne Pişisi (Hamur Kızartması) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm gereçleri koyun en son unu ekleyip yavaşça yoğurmaya başlayın. Hamur ele hafif yapışan kıvamda olmalı.
Daha sonra tavaya yağ koyup altını açın. Bu sırada tezgahınızı biraz yağlayın sıvıyağ ile zira hamur hafif ele yapışacak kıvamda olduğundan tezgaha da yapışmasını engellemeliyiz.
Elinizi de hafif yağlayın hamur yapışmasın ve ceviz büyüklüğünde hamur alıp tezgahtan ellerinizle hamuru açın hali yuvarlak olmalı ortasını da parmağınızla delmelisiniz.
Muntazam bir biçime muhtaçlık yok fotoğraftaki üzere olması kâfi. Form verdiğiniz hamuru tavaya atıp önlü gerili kızartın.
Hamur bitene kadar bu biçimde devam edin çok hafif ve mükemmel yumoşlukta pişi hazır
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz
2.5 su bardağı un (Unu yavaşça ekleyin unun kalitesine nazaran eklediğiniz ölçü değişebilir)
Anne Pişisi (Hamur Kızartması) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm gereçleri koyun en son unu ekleyip yavaşça yoğurmaya başlayın. Hamur ele hafif yapışan kıvamda olmalı.
Daha sonra tavaya yağ koyup altını açın. Bu sırada tezgahınızı biraz yağlayın sıvıyağ ile zira hamur hafif ele yapışacak kıvamda olduğundan tezgaha da yapışmasını engellemeliyiz.
Elinizi de hafif yağlayın hamur yapışmasın ve ceviz büyüklüğünde hamur alıp tezgahtan ellerinizle hamuru açın hali yuvarlak olmalı ortasını da parmağınızla delmelisiniz.
Muntazam bir biçime muhtaçlık yok fotoğraftaki üzere olması kâfi. Form verdiğiniz hamuru tavaya atıp önlü gerili kızartın.
Hamur bitene kadar bu biçimde devam edin çok hafif ve mükemmel yumoşlukta pişi hazır