Anne Sırrı: Muzlu Rulo Pasta

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Anne Sırrı: Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller

Hamuru İçin;
3 adet yumurta
3 Türk kahve fincanı şeker
3 Türk kahve fincanı un
1 paket şekerli vanilin
Yarım paket kabartma tozu
Kreması İçin;
3 kutu krema ( 600 gram)
1 paket labne (300 gram)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket şekerli vanilin
Şayet varsa 3 paket krema sertleştiricisi
İçi İçin;
2 adet muz
Süslemek İçin;
Zevkinize nazaran çikolata, file badem, vs.

Anne Sırrı: Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle fırın 100 derecede altlı üstlü ayarda ısıtılır.
Hamur için yumurta, şeker ve şekerli vanilin yaklaşık 3 dakika köpürene kadar yüksek periyotta mikser ile çırpılır.
Un ve kabartma tozu elenerek eklenir ve düşük ayarda çırpılır.
Fırın tepsisine su serpilir ki pişirme kağıdı form alsın ve tepside kaymasın.
Hamur fırın kağıdı üzerine çok ince olmamak kaydıyla yayılır. 175 derecede, fırının ortasından bir alt katta (ama en alt değil!) üstü hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 12- 15 dakika pişirilir. Pişerken gözlemlemeniz kıymetlidir. Hamur kuru olduğu takdirde kırılır.
O esnada krema için tüm gereçler kıvama gelene dek çırpılır. Kremanın soğuk olması gerekmektedir, yoksa kıvama gelmez. Çırpılan krema buzdolabında soğutulur.
Pişen hamurun üzerine soğuk su ile ıslatılmış mutfak havlusu örtülür.
Fırın kağıdına yapışmış ve üzeri ıslak havlumuz ile örtülü olan hamur aykırı çevrilir ve fırın kağıdından dikkatlice ayrılır.
Kuru ve kırılan köşeleri kesebilirsiniz bu etapta, yoksa rulo yaparken sert ve kuru kenarlar bizi pürüzler ve kekin yırtılmasına sebep olabilir.
Islak havluya hamur rulo üzere sarılır ve soğumaya bırakılır.
Soğuyan hamur dikkatlice açılır ve ıslak havludan arındırılır. Soğuk olan kremanın yarısı üzerine sürülür.
Soyulmuş muzlar, yatay biçimde kekin ortasından az aşağıdaki kısma dizilir. İsteğe nazaran fındık, file badem yahut çikolata da ekleyebilirsiniz.
Hamur artık dikkatlice sıkı olmamak kaidesiyle sarılır ve pasta kalıbı yahut sunum yapmak istediğiniz rastgele bir tepsiye alınır.
Geriye kalan krema ile pastanın dışı kaplanır. İsteğe nazaran süslenir ve soğuk servis edilir. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun!.
Anne Sırrı: Muzlu Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Muzlu Rulo Pasta (Detaylı Yapılışıyla) Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya tarifi 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında) 2/3 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket vanilin 1/2 (yarım) paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 adet muz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yumurta 1 su bardağı şeker 3 yemek kaşığı sıcak su 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 fiske tuz Krema 3 su bardağı süt 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı un 1 çay bardağı şeker 1/2 (yarım) paket toz şanti 1/2 (yarım) paket sıvı krema...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım su bardağı şeker 1 su bardağı un (elenmiş) 1 pk vanilya 1 pk kabartma tozu Kreması için; 2,5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı (dolu ) un 1 yemek kaşığı nişasta 4,5 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler Pandispanya için: 4 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 4 yemek kaşığı un 1 paket kabartma tozu Krema için: 2 poşet krem şanti 1+1/4 (çeyrek) su bardağı süt Arası için: 3 adet muz Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Krem şantiyi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya için; 3 adet yumurta 120 gr toz şeker ( yarım su bardağı ) 3 yemek kaşığı sıvı yağ 110 gr un (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Basit pastacı kreması için; 500 ml süt 8 yemek kaşığı şeker(...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Üst Alt