Annemin Nefis Un Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
Büyük 1 çorba kasesi dolusu tereyağı
Büyük 1 çorba kasesi dolusu pudra şekeri
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta sarısı
Yarım paket kabartma tozu
Un (Kulak göğsü kıvamında ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar ekleyeceğimiz)
Annemin Nefis Un Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tereyağını derin bir tavada köpürene kadar eritelim. Eriyip tortusu tabanına çökecek onu kullanmayacağız. Burası çok değerli. Erittiğimiz tereyağını süzerek derin bir tepsiye alalım ve donmasını bekleyelim.
Donduktan sonra pürüzsüz krem kıvamına gelene kadar ve beyazlayana dek elimizle daima çalacağız. Pürüzsüz hale gelen tereyağımızın içine pudra şekerini döküp yeniden elimizle karıştırmaya devam edelim.
Pudra şekerini de uygunca yedirdikten sonra içine zeytinyağını ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Daha sonra yumurta sarısı ve kabartma tozunu ek edelim.
Son olarak unumuzu eleyerek azar azar kararında ek edip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzdan küçük bir mandalina büyüklüğünde modüller alarak elimizle elips halinde yuvarlayalım.
Tepsiye dizmeden önce ortasına bir parmağımızı basalım. Bu kısmı yalnızca annemin anısına hürmet ve onun adetlerini yaşatmak ismine yapıyoruz
Daha sonra yağlanmamış tepsiye aralıklı biçimde kurabiyelerimizi dizelim ve evvelce ısıtılmış fırında 120-130 derece ortasında hafif pembeleşinceye kadar kızartalım. Annemin yılların birikimi ile yaptığı bu nefis kurabiye tanımını sizlerle paylaşmak ve ölümsüz hale getirmek benim için çok kıymetliydi. Bu ortada pişerken üzerlerinin çatlaması kurabiyenin hoş olduğu manasına gelirmiş. Deneyeceklere afiyet olsun
Büyük 1 çorba kasesi dolusu tereyağı
Büyük 1 çorba kasesi dolusu pudra şekeri
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta sarısı
Yarım paket kabartma tozu
Un (Kulak göğsü kıvamında ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar ekleyeceğimiz)
Annemin Nefis Un Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tereyağını derin bir tavada köpürene kadar eritelim. Eriyip tortusu tabanına çökecek onu kullanmayacağız. Burası çok değerli. Erittiğimiz tereyağını süzerek derin bir tepsiye alalım ve donmasını bekleyelim.
Donduktan sonra pürüzsüz krem kıvamına gelene kadar ve beyazlayana dek elimizle daima çalacağız. Pürüzsüz hale gelen tereyağımızın içine pudra şekerini döküp yeniden elimizle karıştırmaya devam edelim.
Pudra şekerini de uygunca yedirdikten sonra içine zeytinyağını ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Daha sonra yumurta sarısı ve kabartma tozunu ek edelim.
Son olarak unumuzu eleyerek azar azar kararında ek edip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzdan küçük bir mandalina büyüklüğünde modüller alarak elimizle elips halinde yuvarlayalım.
Tepsiye dizmeden önce ortasına bir parmağımızı basalım. Bu kısmı yalnızca annemin anısına hürmet ve onun adetlerini yaşatmak ismine yapıyoruz
Daha sonra yağlanmamış tepsiye aralıklı biçimde kurabiyelerimizi dizelim ve evvelce ısıtılmış fırında 120-130 derece ortasında hafif pembeleşinceye kadar kızartalım. Annemin yılların birikimi ile yaptığı bu nefis kurabiye tanımını sizlerle paylaşmak ve ölümsüz hale getirmek benim için çok kıymetliydi. Bu ortada pişerken üzerlerinin çatlaması kurabiyenin hoş olduğu manasına gelirmiş. Deneyeceklere afiyet olsun