Annemin Zeytinli Ekmeği Tarifi Resimli
Resimli Annemin Zeytinli Ekmeği Tarifi
Annemin Zeytinli Ekmeği Tarifi
Annemin Zeytinli Ekmeği nasıl yapılır, Annemin Zeytinli Ekmeği yemek tarifi
imagesanneminzeytinliekmegitarifiresimli5ad43df874ab3
Annemin Zeytinli Ekmeği
Malzemeler
2¼ bardak beyaz un
¾ tatlı kaşığı instant kuru maya
¾ tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tepeleme tatlı kaşığı yoğurt
2 corba kaşığı sızma zeytinyağı
¾ bardak su
20 adet cekirdeği cıkarılmış zeytin (½ bardak)
Hazırlanışı
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu, yoğurdu ve zeytinyağını koyun Unu bir kaşıkla serperek suyu ortecek şekilde ilave edip uzerine haznenin bir koşesine tuzu karşı koşesine şekeri ekleyin Unun ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
Beyaz ekmek, 500 gram, orta kızarıklık seviyesini secerek makineyi calıştırın
Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir
Yoğurma aşamasında ek malzeme sinyalinden hemen sonra irili ufaklı doğranmış zeytini ekleyin (İyice karışmasını sağlamak icin zeytinleri hafice una bulayabilirsiniz)
Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 3040 dakika beklettikten sonra kesin
Resimli Annemin Zeytinli Ekmeği Tarifi
Annemin Zeytinli Ekmeği Tarifi
Annemin Zeytinli Ekmeği nasıl yapılır, Annemin Zeytinli Ekmeği yemek tarifi
imagesanneminzeytinliekmegitarifiresimli5ad43df874ab3
Annemin Zeytinli Ekmeği
Malzemeler
2¼ bardak beyaz un
¾ tatlı kaşığı instant kuru maya
¾ tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tepeleme tatlı kaşığı yoğurt
2 corba kaşığı sızma zeytinyağı
¾ bardak su
20 adet cekirdeği cıkarılmış zeytin (½ bardak)
Hazırlanışı
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu, yoğurdu ve zeytinyağını koyun Unu bir kaşıkla serperek suyu ortecek şekilde ilave edip uzerine haznenin bir koşesine tuzu karşı koşesine şekeri ekleyin Unun ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
Beyaz ekmek, 500 gram, orta kızarıklık seviyesini secerek makineyi calıştırın
Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir
Yoğurma aşamasında ek malzeme sinyalinden hemen sonra irili ufaklı doğranmış zeytini ekleyin (İyice karışmasını sağlamak icin zeytinleri hafice una bulayabilirsiniz)
Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 3040 dakika beklettikten sonra kesin