Antakya Tarzı Döner Dürüm Tanımı İçin Gereçler
1 adet lavaş
5 yemek kaşığı hazır tavuk döner
3-4 ince dilim domates
1/2 (yarım) mor soğan
Maydonoz
Pul biber
Karabiber
Tuz
Sosu için
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı silme domates salçası
1 tatlı kaşığı silme biber salçası
1/2 (yarım) et bulyon
Sıcak su
Karabiber, kimyon, tuz ve pul biber
Antakya Adabı Döner Dürüm Tanımı Yapılışı
Evvel sosu hazırlayın.Bir tavaya zeytinyağını koyun.
Yağ kızınca salçaları ekleyip biraz kavurun.
Akabinde baharatları bulyonu ve salçaları açacak kadar sıcak su ekleyin.
Sos kaynayınca altını kapatın.
Döner için başka bir tavaya biraz yağ ekleyin yağ kızınca döner ve baharatları ekleyip biraz kızartın.
Dönerin rengi dönünce ocağın altını kapatın.
Lavaşı tavada ya da tost makinesinde ısıtın.
Soğanı, maydanozu ve domatesleri ince ince doğrayın.
Lavaşın üzerine salça sos dökün, akabinde döner, maydanoz, soğan ve domatesleri ekleyip dürüm yapın.
Dilerseniz biraz tost makinesinde basabilirsiniz. Afiyet olsun.
1 adet lavaş
5 yemek kaşığı hazır tavuk döner
3-4 ince dilim domates
1/2 (yarım) mor soğan
Maydonoz
Pul biber
Karabiber
Tuz
Sosu için
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı silme domates salçası
1 tatlı kaşığı silme biber salçası
1/2 (yarım) et bulyon
Sıcak su
Karabiber, kimyon, tuz ve pul biber
Antakya Adabı Döner Dürüm Tanımı Yapılışı
Evvel sosu hazırlayın.Bir tavaya zeytinyağını koyun.
Yağ kızınca salçaları ekleyip biraz kavurun.
Akabinde baharatları bulyonu ve salçaları açacak kadar sıcak su ekleyin.
Sos kaynayınca altını kapatın.
Döner için başka bir tavaya biraz yağ ekleyin yağ kızınca döner ve baharatları ekleyip biraz kızartın.
Dönerin rengi dönünce ocağın altını kapatın.
Lavaşı tavada ya da tost makinesinde ısıtın.
Soğanı, maydanozu ve domatesleri ince ince doğrayın.
Lavaşın üzerine salça sos dökün, akabinde döner, maydanoz, soğan ve domatesleri ekleyip dürüm yapın.
Dilerseniz biraz tost makinesinde basabilirsiniz. Afiyet olsun.