Antalya (Aksu) Piyazı Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet orta uzunluk kuru soğan
1 adet domates
Maydanoz
İsteğe nazaran 2 adet haşlanmış yumurta
Tarator sosu için:
3 yemek kaşığı fasulye
Yarım çay bardağı fasulyenin haşlanmış suyu
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay bardağı tahin
Yarım çay bardağı elma sirkesi
Yarım limon suyu
1 çay kaşığından biraz az tuz
1 çay kaşığı kimyon
Antalya (Aksu) Piyazı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tarator sos için evvel fasulyeyi robatta suyuyla çekiyoruz.
Ardından öteki gereçleri koyup boza kıvamından biraz sulu olacak halde robotta çekiyoruz.
Sosun içine fasulyeyi ekleyip karıştırıyoruz.
Soğan piyazlık doğrayıp üzerine ekliyoruz.
Domateside küp küp doğrayıp üzerine ekliyoruz.
Maydanoz ile süslüyoruz.
Eşim sevmediği için ben yumurta kullanmadım orjinalinde yumurta konuluyor.
Üzerine birazda zeytinyağı gezdirip servise hazır ediyoruz.
Antalya (Aksu) Piyazı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet orta uzunluk kuru soğan
1 adet domates
Maydanoz
İsteğe nazaran 2 adet haşlanmış yumurta
Tarator sosu için:
3 yemek kaşığı fasulye
Yarım çay bardağı fasulyenin haşlanmış suyu
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay bardağı tahin
Yarım çay bardağı elma sirkesi
Yarım limon suyu
1 çay kaşığından biraz az tuz
1 çay kaşığı kimyon
Antalya (Aksu) Piyazı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tarator sos için evvel fasulyeyi robatta suyuyla çekiyoruz.
Ardından öteki gereçleri koyup boza kıvamından biraz sulu olacak halde robotta çekiyoruz.
Sosun içine fasulyeyi ekleyip karıştırıyoruz.
Soğan piyazlık doğrayıp üzerine ekliyoruz.
Domateside küp küp doğrayıp üzerine ekliyoruz.
Maydanoz ile süslüyoruz.
Eşim sevmediği için ben yumurta kullanmadım orjinalinde yumurta konuluyor.
Üzerine birazda zeytinyağı gezdirip servise hazır ediyoruz.
Antalya (Aksu) Piyazı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı