Antep Fıstıklı Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Antep fıstıklı bardak tatlısı
3,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
Bulamak için;
Toz antep fıstığı
Üzeri için;
İstediğinizi kullanabilirsiniz
Antep Fıstıklı Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebi malzemelerini vanilya ve yağ hariç tencereye alıp koyulaşana kadar pişirelim.
Ardından vanilya ve yağıda ekleyip altını kapatalım.
Bardakların iç kısmını su ile ıslatalım, muhallebiden dökelim.
Üzerine streç örtüp dolapta en az 3 4 saat bekletelim.
Bu süre dolduktan sonra bardaktan dikkatlice çıkarıp dilimleyin antep fıstığına bulayıp süsleyin. Afiyet olsun
Antep Fıstıklı Bardak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Antep fıstıklı bardak tatlısı
3,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
Bulamak için;
Toz antep fıstığı
Üzeri için;
İstediğinizi kullanabilirsiniz
Antep Fıstıklı Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebi malzemelerini vanilya ve yağ hariç tencereye alıp koyulaşana kadar pişirelim.
Ardından vanilya ve yağıda ekleyip altını kapatalım.
Bardakların iç kısmını su ile ıslatalım, muhallebiden dökelim.
Üzerine streç örtüp dolapta en az 3 4 saat bekletelim.
Bu süre dolduktan sonra bardaktan dikkatlice çıkarıp dilimleyin antep fıstığına bulayıp süsleyin. Afiyet olsun
Antep Fıstıklı Bardak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı