Son konular

Antep Usulü Dolma

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Antep Usulü Dolma Tarifi İçin Malzemeler
15 adet kuru patlıcan
️ 10 adet kuru biber
20 25 adet yaprak
1 büyük soğan
10 – 11 diş sarımsak
2 su bardağından az fazla pirinç
1 su bardağından az fazla zeytinyağı
2 tatlı kaşığına yakın tuz (1.5 da olur)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı domates kurusu
2 yemek kaşığı salça (dolu şekilde)
Yarım tatlı kaşığı sumak ekşisi
2 -3 yemek kaşığı domates sosu
Suyuna; ️1 tatlı kaşığı tuz ve çok az sumak ekşisi

Antep Usulü Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğanımızı ve sarımsağımızı ince ince doğrayalım.
Tavamıza zeytinyağı koyalım ve ısındıktan sonra soğanımızı ve sarımsağımızı ekleyelim biraz kavuralım
Sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
Daha sonra pirinç, karabiber domates kurusu ve tuz ekleyip kavurmaya devam edelim
Ardından domates sosumuzu ve sumak ekşimizi ekleyelim 1 dakika sonra altını kapatalım.
Harcımızın sıcaklığı azalıp ılıdığı zaman kuru biber, kuru patlıcan ve sarmalarımızı hazırlayıp tenceremize dizelim.
Dolma taşıyla kapatılır (antep’te çok bulunuyor bu yöreye özgü bir şey). Eğer dolma taşınız yoksa servis tabağı koyabilirsiniz.
Üstünü geçecek kadar tuzlu ve sumak ekşili yaptığımız suyu ekleyelim ve ocağa alalım.
Kaynadığı zaman altını kısalım ve yarım saat kısık bir şekilde pişirelim.
Altını kapatalım suyunu süzelim ve dolma taşımızı (tabağımızı) alalım. Biraz dinlenirse çok daha güzel olacaktır. Afiyet olsun
Antep Usulü Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt