Antep Tarzı Karışık Turşu Tanımı İçin Gereçler
1 kg kornişon salatalık
700 gr turşuluk ince kabuklu biber
250 gr küçüklerin den havuç
1.200 litre üzüm sirkesi
1 litre kaynayıp soğumuş su
10 dış iri sarımsak
1 çay bardağı iri tuz
1 olağan aspirin
5 litrelik cam kavanoz
Antep Yöntemi Karışık Turşu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sebzelerimizi güzelce yıkayıp süzüyoruz. Biberleri ucundan çentiyoruz, salatalıkları iğneyle deliyoruz.
Havuçları soyup istersek doğrayarak yada ikiye bölerek kavonoza karışık olacak halde yerleştiriyoruz.
Sirke ve suyu karıştırıp içine ezdiğimiz sarımsakları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Sirkeyi fazla bulabilirsiniz fakat tuzunu fazla koymuyorum, sirkedir turşuyu koruyacak olan.
Ben daima bu oranda yapıyorum, hiç bozulma olmuyor. Turşunun suyunu kavanoza ekliyoruz, ağzını kapatıp serin bir yerde on gün bekletiyoruz.
On, on beş gün içinde turşumuz yenilecek kıvama gelecektir. Yalnız turşunun üzerinin susuz kalmamasına dikkat edelim, eksilirse tuzlu sirke ekleyelim.
Turşunun materyalini siz tercihinize nazaran yapabilirsiniz. Dilerseniz limon ekleyebilirsiniz. Ben lahana turşusunu farklı kurmayı tercih ediyorum her vakit.
Lahana tadını değiştiriyor. Tıpkı ölçüde başka kuruyorum lahanayı. Bir kıymetli nokta da turşunuzu kurduktan sonra gereç eklemeyin, turşuyu bozabilirsiniz. Ben birinci başta bütün gerecin konmasından yanayım. Afiyetler olsun.
1 kg kornişon salatalık
700 gr turşuluk ince kabuklu biber
250 gr küçüklerin den havuç
1.200 litre üzüm sirkesi
1 litre kaynayıp soğumuş su
10 dış iri sarımsak
1 çay bardağı iri tuz
1 olağan aspirin
5 litrelik cam kavanoz
Antep Yöntemi Karışık Turşu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sebzelerimizi güzelce yıkayıp süzüyoruz. Biberleri ucundan çentiyoruz, salatalıkları iğneyle deliyoruz.
Havuçları soyup istersek doğrayarak yada ikiye bölerek kavonoza karışık olacak halde yerleştiriyoruz.
Sirke ve suyu karıştırıp içine ezdiğimiz sarımsakları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Sirkeyi fazla bulabilirsiniz fakat tuzunu fazla koymuyorum, sirkedir turşuyu koruyacak olan.
Ben daima bu oranda yapıyorum, hiç bozulma olmuyor. Turşunun suyunu kavanoza ekliyoruz, ağzını kapatıp serin bir yerde on gün bekletiyoruz.
On, on beş gün içinde turşumuz yenilecek kıvama gelecektir. Yalnız turşunun üzerinin susuz kalmamasına dikkat edelim, eksilirse tuzlu sirke ekleyelim.
Turşunun materyalini siz tercihinize nazaran yapabilirsiniz. Dilerseniz limon ekleyebilirsiniz. Ben lahana turşusunu farklı kurmayı tercih ediyorum her vakit.
Lahana tadını değiştiriyor. Tıpkı ölçüde başka kuruyorum lahanayı. Bir kıymetli nokta da turşunuzu kurduktan sonra gereç eklemeyin, turşuyu bozabilirsiniz. Ben birinci başta bütün gerecin konmasından yanayım. Afiyetler olsun.