Antep Tarzı Kısır Tanımı İçin Materyaller
1 bardak bulgur
Yarım bardak kaynar su
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
1 adet salatalık
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek demet nane
1 soğan
1 sarımsak
5 kol marul
2 tatlı kaşığı nar ekşisi
Göz kararı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Yarım limon
Antep Metodu Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bulgurumuzu yoğurma kabına alalım suyun ek edip güzelce karıştıralım.
5 dakika dinlendirelim ağzı kapalı halde daha sonra salçaları yağı limonu baharatı ek edelim.
Sarımsağı rendeleyelim soğanı küçük küçük doğrayalım ve güzelce yoğuralım.
Maydanoz nane marul salatalık ince ince doğrayalım tuzu ek edip karıştıralım ve servis edelim servis ederken nar ekşisi döküp servis edelim.
1 bardak bulgur
Yarım bardak kaynar su
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
1 adet salatalık
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek demet nane
1 soğan
1 sarımsak
5 kol marul
2 tatlı kaşığı nar ekşisi
Göz kararı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Yarım limon
Antep Metodu Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bulgurumuzu yoğurma kabına alalım suyun ek edip güzelce karıştıralım.
5 dakika dinlendirelim ağzı kapalı halde daha sonra salçaları yağı limonu baharatı ek edelim.
Sarımsağı rendeleyelim soğanı küçük küçük doğrayalım ve güzelce yoğuralım.
Maydanoz nane marul salatalık ince ince doğrayalım tuzu ek edip karıştıralım ve servis edelim servis ederken nar ekşisi döküp servis edelim.