Antep Usulu Zeytinyağlı Kuru Dolma

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Antep Adabı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler
20 adet kuru patlıcan
10 adet kuru biber
10 adet kuru kabak
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1.5 su bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı limon tuzu
Tuz karabiber pul biber
Üzeri için
1 yemek kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı limon tuzu
Su

Antep Metodu Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru sebzelerimizi yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
Haşlandıktan sonra sık sık suyunu değiştiriyoruz kara suyu gidip berraklaşıncaya kadar.
Pirinçleri yıkayıp ince ince doğradığımız soğan ve sarımsakları üzerine alıyoruz.
Sırasıyla öbür materyalleri ekliyoruz konuta güzelce karıştırıyoruz.
Sonra sebzelerimizi yarısına kadar doldurup ağzını yapıştırıyoruz ve tencereye karışık halde diziyoruz.
Dolma taşını üzerine koyup tuz ve limon tuzunu ekleyip üzerine 2 parmak geçene kadar su ekliyoruz
Kaynayana kadar harlı ateşte kaynayınca altını yeterlice kısıp 40 -45 dk pişiriyoruz.
Antep Yöntemi Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt