Son konular

Antep Yöresine Ait Kuru Dolma

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Antep Yöresine Ait Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
25 adet kuru patlıcan
20 adet kuru biber
10 adet kuru kabak
30 adet yaprak
İç harcı için;
3 orta boy soğan
2 yemek kaşığı sarımsak
2 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı limon tuzu
3 su bardağı pirinç
200 gram kuyruk yağı
300 gram kıyma
1 su bardağı zeytinyağı
1 buçuk litre su
Kuru sebzeleri kaynatmak için;
1 litre su

Antep Yöresine Ait Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencere ye 1 litre suyu alıp kaynadıktan sonra kuru sebzeleri üzerine ekleyip, yumuşayana kadar kaynatın kevgir le süzeğe alın. Yaprağıda tencere ye alın, 2 dakika kaynatıp süzün.
Soğan ve sarımsağı doğrayıp, tepsiye alıyoruz. Üzerine baharatları, zeytinyağını, salça, kuyruk yağı, kıymayı alıp, salça eriyene kadar elinizle karıştırın.
Pirinçleri yıkayıp, süzün üzerine ekleyin hafif karıştırın sonra sebzeleri tek tek iç harcından doldurun 1 yemek kaşığı kadar koyun.
Sarmalarıda sarıp, hepsini tencere ye dizin ve üzerine dolma taşını koyup, 1 buçuk litre su ekleyin ocağı yakın, pişince ocağı kısın hafif ateşte pişirin, kontrol edin, pişmişse kapatıp, 10 dakika dinlendirin servis edin afiyet olsun
Antep Yöresine Ait Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt