Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Modoratör

AOL ders secmeyi unuttum ne yapabilirim?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

AÖL ders seçmeyi unuttum ne yapabilirim?​

Ders seçme işleminin nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılı açıklama resmî web adresinde yer almaktadır. Süresi içerisinde ders seçme işlemini yapmayan/yapamayan öğrencilerin ders seçme işlemleri sistem tarafından otomatik yapılır. Öğrenciler seçilen derslerden sınava girmek zorundadır.

Açık Lise için tasdikname şart mı?​

Açık Lise için tasdikname şart mı?
Tasdikname ile yeni kayıt yaptıracak olan öğrencinin tasdiknamesinin aslı olmalıdır.

Açık öğretim lisesi alan seçimi nasıl yapılır?​

Açık öğretim lisesi alan seçimi nasıl yapılır?
Açık Lisede Alan Seçimi Var mıdır?
- Örgün Lisede okuyan öğrenciler gibi açık lisedeki öğrencilerde Mesleki ve Teknik anlamda alan seçimi yapabilirler.
- Fakat düz lisede devam etmek isteyenler de açık öğretimde alan seçmezler ve düz lisenin tüm derslerini alırlar.

Tasdikname kalktı mı?​

Nakil için tasdikname düzenlenmeyecek. Nakiller, e-okul sistemi üzerinden okulların özel yönetmelik hükümleri ile ilgili mevzuat hükümlerine göre yapılacak. Yönetmelikle, okul müdürünün görev yetki ve sorumluluklarını belirleyen maddede de değişikliğe gidildi.

Açık öğretim lisesi hangi bölümler var?​

Açık öğretim lisesi hangi bölümler var?
MAÖL Mesleki Açık Öğretim Lisesinde bulunan alan ve dalları şunlardır:
- ADALET ALANI.
- AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI.
- AYAKKABI VE SARACİYE TEKNOLOJİSİ ALANI.
- BAHÇECİLİK ALANI.
- BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI.
- BÜRO YÖNETİMİ ALANI.
- ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI.
- DENİZCİLİK ALANI.

Açık Öğretim Lisesi Alan değişikliği nasıl yapılır?​

Açık Öğretim Lisesi Alan değişikliği nasıl yapılır?
Öğrenci numarası kutucuğa yazılır ve listele butonu tıklanır. ”Bilgi Düzenleme” baĢlığı altındaki ” Okul/ Alan DeğiĢtirme” baĢlığı tıklanır. Açılan tabloya öğrencinin geçmek istediği ”okul- alan- /bölüm bilgileri” ”Askerlik Bilgileri” Yüz yüze kurum bilgileri ” girilir ve kaydet düğmesine basılır.

Ders seçimi unutulursa ne olur?​

Bu durumda asıl korkması gerekenler üst sınıflardır. Çünkü birçok üniversite kaydını unutan ya da yapamayan öğrencilere 2, 3 tane mazeret hakkı vermektedir. Bu sayede kaydı yapamayan yâda unutan öğrenciler mazeret haklarını kullanmak sureti ile bir mazeret dilekçesi yazarak ders kayıtlarını yapabilirler.

Ders seçmeyi unuttuğunuzda endişelenmenize gerek yok, çünkü sistem otomatik olarak ders seçimi yapacaktır. Ancak, unutkanlık veya herhangi bir sebeple ders seçimi yapılmazsa, sistem tarafından seçilen derslere katılmanız zorunlu olacaktır. Bu nedenle, ders seçme sürecini hatırlamanız ve kendinizin seçim yapmanız her zaman daha iyidir.

Açık Lise için yeni kayıt yaptıracak olan öğrencinin tasdiknamesinin aslını göstermesi gerekmektedir. Tasdikname, yeni kayıt yaptırırken önemli bir belgedir ve aslının ibraz edilmesi gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesi'nde alan seçimi yapmak isteyen öğrenciler, mesleki ve teknik anlamda bir alana yönelebilirler. Ancak, düz lisede devam etmek isteyen öğrenciler alan seçimi yapmak zorunda değildir, düz lisenin tüm derslerini alabilirler.

Tasdikname artık nakil için gerekli bir belge değildir. Nakil işlemleri, e-okul sistemi üzerinden ve okulların özel yönetmelik hükümleri ile ilgili mevzuat hükümlerine göre yapılacaktır.

Açık Öğretim Lisesi'nde bulunan bazı bölümler şunlardır: Adalet Alanı, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı, Ayakkabı ve Saraciyeli Teknolojisi Alanı, Bahçecilik Alanı, Bilişim Teknolojileri Alanı, Büro Yönetimi Alanı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı, Denizcilik Alanı gibi.

Eğer Açık Öğretim Lisesi'nde alan değişikliği yapmak istiyorsanız, öğrenci numaranızı yazarak ilgili adımları takip ederek değişikliği gerçekleştirebilirsiniz.

Ders seçimini unutan öğrenciler için üniversiteler genellikle mazeret hakları tanır. Bu sayede ders seçimi yapamayan veya unutan öğrenciler, mazeret haklarını kullanarak mazeret dilekçesi yazarak ders kayıtlarını yapabilirler. Bu nedenle, ders seçimi yapmayı unutursanız korkmanıza gerek yok, çünkü genellikle çözüm yolları bulunmaktadır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri