Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
AÖL ders seçmeyi unuttum ne yapabilirim?
Ders seçme işleminin nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılı açıklama resmî web adresinde yer almaktadır. Süresi içerisinde ders seçme işlemini yapmayan/yapamayan öğrencilerin ders seçme işlemleri sistem tarafından otomatik yapılır. Öğrenciler seçilen derslerden sınava girmek zorundadır.Açık Lise için tasdikname şart mı?
Açık Lise için tasdikname şart mı?Tasdikname ile yeni kayıt yaptıracak olan öğrencinin tasdiknamesinin aslı olmalıdır.
Açık öğretim lisesi alan seçimi nasıl yapılır?
Açık öğretim lisesi alan seçimi nasıl yapılır?Açık Lisede Alan Seçimi Var mıdır?
- Örgün Lisede okuyan öğrenciler gibi açık lisedeki öğrencilerde Mesleki ve Teknik anlamda alan seçimi yapabilirler.
- Fakat düz lisede devam etmek isteyenler de açık öğretimde alan seçmezler ve düz lisenin tüm derslerini alırlar.
Tasdikname kalktı mı?
Nakil için tasdikname düzenlenmeyecek. Nakiller, e-okul sistemi üzerinden okulların özel yönetmelik hükümleri ile ilgili mevzuat hükümlerine göre yapılacak. Yönetmelikle, okul müdürünün görev yetki ve sorumluluklarını belirleyen maddede de değişikliğe gidildi.Açık öğretim lisesi hangi bölümler var?
Açık öğretim lisesi hangi bölümler var?MAÖL Mesleki Açık Öğretim Lisesinde bulunan alan ve dalları şunlardır:
- ADALET ALANI.
- AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI.
- AYAKKABI VE SARACİYE TEKNOLOJİSİ ALANI.
- BAHÇECİLİK ALANI.
- BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI.
- BÜRO YÖNETİMİ ALANI.
- ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI.
- DENİZCİLİK ALANI.
Açık Öğretim Lisesi Alan değişikliği nasıl yapılır?
Açık Öğretim Lisesi Alan değişikliği nasıl yapılır?Öğrenci numarası kutucuğa yazılır ve listele butonu tıklanır. ”Bilgi Düzenleme” baĢlığı altındaki ” Okul/ Alan DeğiĢtirme” baĢlığı tıklanır. Açılan tabloya öğrencinin geçmek istediği ”okul- alan- /bölüm bilgileri” ”Askerlik Bilgileri” Yüz yüze kurum bilgileri ” girilir ve kaydet düğmesine basılır.