Son konular

Arabaşı Çorbası Ve Hamuru (Tam Tarif)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Arabaşı Çorbası Ve Hamuru (Tam Tarif) Tanımı İçin Materyaller

Arabaşı çorba gereçleri;
3 but yada tüm 1 tavuk
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarim çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1.5 litre tavuk suyu
Hamurunun gereçleri;
10 su bardağı su
2 su bardağı un
Gereğince tuz

Arabaşı Çorbası Ve Hamuru (Tam Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Arabaşı çorbası için birinci evvel büyük bir tencereye tavuklarımızı alıp üzerine su ve tuzunu atıp haşlamaya bırakıyoruz.
Haşlandıktan sonra küçük küçük didikliyoruz ve öbür tarafta öbür bir tencereye yağlarımızı alıp eridikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Sonra salçaları ekleyip uygunca karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ekleyip güzelce karıştırıyoruz şayet topaklanma olursa blenderdan geçirebiliriz.
Tavukları eklemeden evvel 10 dakika kadar kaynadıktan sonra tavukları ekleyip suyunu ve tuzunu ayarlayıp bir 10 dakika kadar daha kaynatıyoruz.
Hamuru için tencereye suyun yarısını yani 5 bardağını alıp tuzunu atıp kaynamaya bırakıyoruz öbür tarafta kalan su ve unu düzgünce karıştırıp tenceredeki kaynayan suyun içine unlu karışımı süzgeçten süzerek ekliyoruz.
Birebir vakitte da daima karıştırıyoruz ki topaklanma olmasın kaynamaya başladıktan sonra 3-5 dakika kısık ateşte kaynatıp su ile ıslattığımız tepsinin ortasına döküp sallayarak her yerine yayıp soğumaya bırakıyoruz.
En az 2-3 saat bekletiyoruz sonra kesip servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun.

Arabaşı Çorbası Ve Hamuru (Tam Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt