Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
5 su bardağı su ( su bardağı ölçüm 200 ml)
1 su bardağı biraz tepeleme un
1 çay kaşığı tuz
Çorbası için;
1 adet tüm tavuk
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 dolu yemek kaşığı karışık salça
1 yemek kaşığı dolu kırmızı pul biber ️ isteğe göre acı sevenler için
3-4 adet kuru acı cin biber
Tuz
1 adet limon suyu
Arabaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için; Önce hamurunuzu yapalım soğusun kalıplaşsın.
3 su bardak suyumuzu tencereye alalım ,tuzunu ilave edelim kaynasın.
Kalan 2 su bardağı suyumuzuda unula karıştıralım, kaynayan suyun içine süzekle süzerek dökelim, bir yandanda döktüğümüz unumuzu karıştıralım topaklanma olmasın.
7-8 dakika kadar pişirelim devamlı karıştıralım.
Borcamı ıslatalım suyunu dökelim ,pişirdiğimiz hamuru dökelim sallayalım.
Üzeri düz pürüzsüz olsun donmaya bırakalım dolaba koymaya gerek yok balkona koysak birden soğur.
Soğuduktan sonra keselim.
Çorba için; Önce tavuğu pişirelim ben düdüklüde 20 dakikada pişti tavuğun göğsünü didikleyelim, ben göğsünü kullandım hazırlayalım bir kenara alalım.
Suyunu süzelim onuda bir kenara koyalım.
Tenceremize yağımızı alalım ,eriyince unumuzu ekleyelim ve kavuralım, kokusu çıkana kadar birazda rengi değişince salçayı ilave edelim.
Birazda öyle kavuralım önce biraz soğuk su dökelim sonra tavuk suyumuzu ilave edelim.
Biberini tuzunu da ilave edelim limonuda sıkalım.
Devamlı karıştıralım çırpıcıyla kaynayınca ocağımızı kısalım yavaş yavaş kaynasın.
Eğer ki çorbamız topaklandıysa süzebilirsiniz.
Çorba koyu olursa su ilave edebilirsiniz.
İndirmeye yakın tavuğumuzu ekleyelim bir taşım kaynatın yeterli ocağı kapatalım.
Sıcak sıcak servis yapın
Yapacaklara Afiyet olsun.
Arabaşı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
5 su bardağı su ( su bardağı ölçüm 200 ml)
1 su bardağı biraz tepeleme un
1 çay kaşığı tuz
Çorbası için;
1 adet tüm tavuk
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 dolu yemek kaşığı karışık salça
1 yemek kaşığı dolu kırmızı pul biber ️ isteğe göre acı sevenler için
3-4 adet kuru acı cin biber
Tuz
1 adet limon suyu
Arabaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için; Önce hamurunuzu yapalım soğusun kalıplaşsın.
3 su bardak suyumuzu tencereye alalım ,tuzunu ilave edelim kaynasın.
Kalan 2 su bardağı suyumuzuda unula karıştıralım, kaynayan suyun içine süzekle süzerek dökelim, bir yandanda döktüğümüz unumuzu karıştıralım topaklanma olmasın.
7-8 dakika kadar pişirelim devamlı karıştıralım.
Borcamı ıslatalım suyunu dökelim ,pişirdiğimiz hamuru dökelim sallayalım.
Üzeri düz pürüzsüz olsun donmaya bırakalım dolaba koymaya gerek yok balkona koysak birden soğur.
Soğuduktan sonra keselim.
Çorba için; Önce tavuğu pişirelim ben düdüklüde 20 dakikada pişti tavuğun göğsünü didikleyelim, ben göğsünü kullandım hazırlayalım bir kenara alalım.
Suyunu süzelim onuda bir kenara koyalım.
Tenceremize yağımızı alalım ,eriyince unumuzu ekleyelim ve kavuralım, kokusu çıkana kadar birazda rengi değişince salçayı ilave edelim.
Birazda öyle kavuralım önce biraz soğuk su dökelim sonra tavuk suyumuzu ilave edelim.
Biberini tuzunu da ilave edelim limonuda sıkalım.
Devamlı karıştıralım çırpıcıyla kaynayınca ocağımızı kısalım yavaş yavaş kaynasın.
Eğer ki çorbamız topaklandıysa süzebilirsiniz.
Çorba koyu olursa su ilave edebilirsiniz.
İndirmeye yakın tavuğumuzu ekleyelim bir taşım kaynatın yeterli ocağı kapatalım.
Sıcak sıcak servis yapın
Yapacaklara Afiyet olsun.
Arabaşı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı