Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
2 kalçalı but yada 1 parça tavuk eti olabilir
8 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tozbiber
Limon
Arabaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
8 su bardağı suyu 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip ocağa alalım.
Kaynayınca tavuğu içine koyup tavuk pişene kadar orta ateşte pişirelim .
Yaklaşık 40 dk yeterli oluyor pişince içinden tavuğu alıp didikleyelim bir kenarda dursun.
2 kaşık tereyağı tencereye koyalım ,eriyince 4 kaşık unu ekleyip altını kısalım.
Kokusu gelene kadar unu güzelce kavuralım .
Kavrulunca salçaları ,biberleri ekleyip biraz daha kavurup tavuğun suyunu ekleyelim.
Bir el çırpıcısıyla kaynayana kadar karıştıralım.Bunu un topaklanmasın diye yapıyoruz .
Kaynayınca didiklediğimiz tavuğu ekleyip bir 5 dakika daha kaşıkla arada bir karıştırarak pişirip altını söndürelim.
Eğer kıvamı çinkoyu olursa kaynar su ekleyiniz çorbamızı içerken limon sıkarak içelim.Enfes çorbamız hazır
Not:arabaşı çorbasını hamuruyla tutarız ama bazı bölgelerde bilinmiyor hamurunda pişirmek isterseniz sayfamda hamur pişirme tarifini bulabilirsiniz
Arabaşı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 kalçalı but yada 1 parça tavuk eti olabilir
8 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tozbiber
Limon
Arabaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
8 su bardağı suyu 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip ocağa alalım.
Kaynayınca tavuğu içine koyup tavuk pişene kadar orta ateşte pişirelim .
Yaklaşık 40 dk yeterli oluyor pişince içinden tavuğu alıp didikleyelim bir kenarda dursun.
2 kaşık tereyağı tencereye koyalım ,eriyince 4 kaşık unu ekleyip altını kısalım.
Kokusu gelene kadar unu güzelce kavuralım .
Kavrulunca salçaları ,biberleri ekleyip biraz daha kavurup tavuğun suyunu ekleyelim.
Bir el çırpıcısıyla kaynayana kadar karıştıralım.Bunu un topaklanmasın diye yapıyoruz .
Kaynayınca didiklediğimiz tavuğu ekleyip bir 5 dakika daha kaşıkla arada bir karıştırarak pişirip altını söndürelim.
Eğer kıvamı çinkoyu olursa kaynar su ekleyiniz çorbamızı içerken limon sıkarak içelim.Enfes çorbamız hazır
Not:arabaşı çorbasını hamuruyla tutarız ama bazı bölgelerde bilinmiyor hamurunda pişirmek isterseniz sayfamda hamur pişirme tarifini bulabilirsiniz
Arabaşı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı