Son konular

Arabaşı (Emirdağ Yöresi)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Arabaşı (Emirdağ Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
1 adet bütün tavuk
2yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Hamur için;
1,5 su bardağı un
4 su bardağı sıcak su ( kıvama göre artabilir )
1 yemek kaşığı buğday nişastası

Arabaşı (Emirdağ Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk haşlanır ve didilir ( tavuğun suyu çorbada kıllanılacağından dökülmez ).
Bir miktar sıvı yağ ve tereyağ tencereye alınarak 2 yemek kaşığı un kavrulur.
Salça eklenip kavrulmaya devam edilir.
Yavaş yavaş haşlanan tavuğun suyu eklenir.
Topaklanmaması için bir yerdende çırpılır.
İnce didiklenen tavuklarda eklenir tuz ve baharatlar eklenir.
Hamur için 1,5 su bardağı un ve nişasta tencereye alınır. Ilık su yavaş yavaş ilave edilir bir yandanda topaklanmaması için çırpılır. Hamur puding kıvamına gelene kadar yani kaynayana kadar aralıksız karıştırılır.
Kaynayan hamur hiç bekletmeden su ile ıslanmış tepsi yada borcama dökülür.
Donan hamur su ile ıslanmış bıçak yardımıyla kesilir ayrı bir tabakta servis edilir.Dilerseniz hamuru yapmayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Arabaşı (Emirdağ Yöresi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı su ( su bardağı ölçüm 200 ml) 1 su bardağı biraz tepeleme un 1 çay kaşığı tuz Çorbası için; 1 adet tüm tavuk 2 su bardağı un 1 yemek kaşığı tereyağı 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 dolu yemek kaşığı karışık salça 1 yemek kaşığı dolu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Arabaşı Çorbası Ve Hamuru (Arap Aşı Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un 5 su bardağı su Tuz Arabaşı çorbası için: 1 tüm tavuk Haşlamak için 2 lt su 1,5 su bardağı un 1 yemek kaşığı biber salçası 4 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı karabiber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Arabaşı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 6 su bardağı soğuk su 1 su bardağı + 1 çay bardağı un 2 tatlı kaşığı tuz Çorbası için: Yarım hindi butu (bulamayan 2 adet tavuk butu kullanabilirsiniz) 10 yemek kaşığı kavrulmuş un ( 7 yemek kaşığı kullanın eğer kıvamı koyu olmazsa sonra ekleme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Arabaşı Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 su bardağı un 5 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz Çorbası için; 1 bütün tavuk ya da 1 tabak tavuk göğsü 1,5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı salça Yarım limon Tuz Toz biber Karabiber Pul biber Haşlanan tavuğun suyu Gerekirse ilave su Sıvı yağ ve tereyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 2 kalçalı but yada 1 parça tavuk eti olabilir 8 su bardağı su 2 yemek kaşığı tereyağ 4 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı biber salça 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tozbiber Limon Arabaşı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt