Arabaşı (Hamuru Tam Tutan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
Hamurumuz için malzemeler:
Bu ölçüm yuvarlak borcam içindir siz duruma göre malzemeleri çoğaltıp daha fazla kişilik için yapabilirsiniz
5 su bardağı su
1 su bardağı + 1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Çorbası için malzemeler:
Bu vereceğim ölçüler de 9-10kişilik içindir
1 tüm tavuk
7-8 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı dolusu tereyağ
7 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı dolusu biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1.5- 2lt tavuk suyu + 0.5-1lt su
7-8 kurutulmuş acı biber
1 tatlı kaşığı kadar toz kırmızı biber
Arabaşı (Hamuru Tam Tutan Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurun hazırlanışı:Unumuzu geniş bir kaba eleyelim üzerine 1. 5 su bardağı suyumuzu döküp açalım hiç topak kalmayacak şekilde gerekirse süzgeçten geçirin.
Geriye kalan 3. 5 su bardağı suyumuzu tencereye alıp kaynamaya bırakalım tuzunu dökmeyi unutmayın.
Kaynayan suyumuza bulamaç haline getirdiğimiz unumuzu dökelim ve hızlı hızlı karıştıralım topaklandırmamız lazım.
Kıvam alıp fokurdayana kadar karıştıralım.
Göz göz olduktan sonra 15dk daha pişirelim.
Islattığımız borcama döküp soğumaya bırakalım 3-4 saat içerisinde tamamen soğumuş ve donmuş olacaktır.
Çorbamızın yapılışı:Önce sıvı yağ ile tereyağımızı eritip unumuzu ekliyoruz.
Unumuzun rengi dönüp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz .
Salçalarını da ekleyip 1 -2 tur daha kavurup tavuk suyunu döküyoruz.
Koyuluğuna göre üzerine bir miktarda su döküyoruz .
Tel çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırıyoruz topakları açmak için.
İçerisine kurutulmuş acı biberlerimizi de ekliyoruz, tuz ve toz kırmızı biberi de ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Haşladığımız tavuğumuzu didip en son servise yakın çorbamıza atıyoruz bu şekilde tavuklarımız kaynaya kaynaya erimemiş ipliklenmemiş olur.
Servis ederken bol limon sıkıp lezzetine lezzet katabilirsiniz.
Not: ben tavuğumun hepsini kullanmıyorum fazla geliyor bir kısmını ayırıp daha sonra başka tariflerde kullanabilirsiniz.
Not2: benim salçalarım ev salçası onun için salça kullanma miktarım hazır salçalara göre farklılık gösterebilir.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun .
İnstagram hesabım @sevvalinmutfagi .
Arabaşı (Hamuru Tam Tutan Tarif) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamurumuz için malzemeler:
Bu ölçüm yuvarlak borcam içindir siz duruma göre malzemeleri çoğaltıp daha fazla kişilik için yapabilirsiniz
5 su bardağı su
1 su bardağı + 1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Çorbası için malzemeler:
Bu vereceğim ölçüler de 9-10kişilik içindir
1 tüm tavuk
7-8 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı dolusu tereyağ
7 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı dolusu biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1.5- 2lt tavuk suyu + 0.5-1lt su
7-8 kurutulmuş acı biber
1 tatlı kaşığı kadar toz kırmızı biber
Arabaşı (Hamuru Tam Tutan Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurun hazırlanışı:Unumuzu geniş bir kaba eleyelim üzerine 1. 5 su bardağı suyumuzu döküp açalım hiç topak kalmayacak şekilde gerekirse süzgeçten geçirin.
Geriye kalan 3. 5 su bardağı suyumuzu tencereye alıp kaynamaya bırakalım tuzunu dökmeyi unutmayın.
Kaynayan suyumuza bulamaç haline getirdiğimiz unumuzu dökelim ve hızlı hızlı karıştıralım topaklandırmamız lazım.
Kıvam alıp fokurdayana kadar karıştıralım.
Göz göz olduktan sonra 15dk daha pişirelim.
Islattığımız borcama döküp soğumaya bırakalım 3-4 saat içerisinde tamamen soğumuş ve donmuş olacaktır.
Çorbamızın yapılışı:Önce sıvı yağ ile tereyağımızı eritip unumuzu ekliyoruz.
Unumuzun rengi dönüp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz .
Salçalarını da ekleyip 1 -2 tur daha kavurup tavuk suyunu döküyoruz.
Koyuluğuna göre üzerine bir miktarda su döküyoruz .
Tel çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırıyoruz topakları açmak için.
İçerisine kurutulmuş acı biberlerimizi de ekliyoruz, tuz ve toz kırmızı biberi de ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Haşladığımız tavuğumuzu didip en son servise yakın çorbamıza atıyoruz bu şekilde tavuklarımız kaynaya kaynaya erimemiş ipliklenmemiş olur.
Servis ederken bol limon sıkıp lezzetine lezzet katabilirsiniz.
Not: ben tavuğumun hepsini kullanmıyorum fazla geliyor bir kısmını ayırıp daha sonra başka tariflerde kullanabilirsiniz.
Not2: benim salçalarım ev salçası onun için salça kullanma miktarım hazır salçalara göre farklılık gösterebilir.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun .
İnstagram hesabım @sevvalinmutfagi .
Arabaşı (Hamuru Tam Tutan Tarif) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı