Arabaşı (Hamuru Ve Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
1 adet tüm tavuk
Hamuru için;
2 su bardağı un
10 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Çorba için;
1 buçuk su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça (biber domates karışık )
4 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Kırmızı biber
Kekik
Kara biber
Su
En son haşlanmış tavuk parçaları
Arabaşı (Hamuru Ve Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Arabaşı hamuru için geniş bir tencere içine un ve suyu koyup tahta kaşık ile karıştırarak iyice pişirilir.
Göz göz olduktan sonra tuz ilave edilip yarım saat orta kısık ateşte berrak kıvam alana kadar durmadan karıştırılır.
Hamuru dökeceğimiz tepsi ıslatıp pişen hamur çok kalın olmayacak biçimde dökülür. Soğumaya bırakılır.
Çorba için 1 büyük tavuk haşlanır.
Başka tencereye unu alıp kavurmaya başlanır ,kokusu çıkan un renk aldıktan sonra elekten geçirilir tekrar tencereye alınır.
Tereyağı ve sıvı yağ ekledikten sonra salça eklenir.
Göz kararı su ve tavuk suyu da ekledikten sonra kaynamaya bırakılır.
Baharatları da ilave ettikten sonra pişen tavuk küçük küçük doğranır, kıvam alıp pişen çorbaya eklenir. Bir taşım daha kaynatılır.
Limon ve kırmızı pul biber ile servis edilir.
Afiyet şifa olsun.
Arabaşı (Hamuru Ve Çorbası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet tüm tavuk
Hamuru için;
2 su bardağı un
10 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Çorba için;
1 buçuk su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça (biber domates karışık )
4 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Kırmızı biber
Kekik
Kara biber
Su
En son haşlanmış tavuk parçaları
Arabaşı (Hamuru Ve Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Arabaşı hamuru için geniş bir tencere içine un ve suyu koyup tahta kaşık ile karıştırarak iyice pişirilir.
Göz göz olduktan sonra tuz ilave edilip yarım saat orta kısık ateşte berrak kıvam alana kadar durmadan karıştırılır.
Hamuru dökeceğimiz tepsi ıslatıp pişen hamur çok kalın olmayacak biçimde dökülür. Soğumaya bırakılır.
Çorba için 1 büyük tavuk haşlanır.
Başka tencereye unu alıp kavurmaya başlanır ,kokusu çıkan un renk aldıktan sonra elekten geçirilir tekrar tencereye alınır.
Tereyağı ve sıvı yağ ekledikten sonra salça eklenir.
Göz kararı su ve tavuk suyu da ekledikten sonra kaynamaya bırakılır.
Baharatları da ilave ettikten sonra pişen tavuk küçük küçük doğranır, kıvam alıp pişen çorbaya eklenir. Bir taşım daha kaynatılır.
Limon ve kırmızı pul biber ile servis edilir.
Afiyet şifa olsun.
Arabaşı (Hamuru Ve Çorbası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı