Son konular

Arabaşı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Arabaşı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
6 su bardağı soğuk su
1 su bardağı + 1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
Çorbası için:
Yarım hindi butu (bulamayan 2 adet tavuk butu kullanabilirsiniz)
10 yemek kaşığı kavrulmuş un ( 7 yemek kaşığı kullanın eğer kıvamı koyu olmazsa sonra ekleme yaparsınız )
1 yemek kaşığı salça
3 litre su (2,5 litresi tavukları haşlamak için geri kalanı hamuru çırpmak için )
1 yemek kaşığı tuz
5 yemek kaşığı sıvı yağ

Arabaşı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru ile başlayalım. Hamurunu 1 gün önceden yapmanızı tavsiye ederim.
4 su bardağı suyu tencereye alalım ocağa koyalım kaynamaya bırakın.
Başka bir derin kasede 2 su bardağı soğuk su ile un iyice çırpılır. Bu unlu karışımı süzgeçten geçirin.
Süzgeçten geçirmemin sebebi hamur toprak toprak kalmasın diye.
Kaynayan suya tuzu ekleyip bu unlu karışımı ekleyerek bi taraftanda tel ile çırpın.
Bi 10 dakika sürekli çırparak göz göz olana kadar kaynatın.
Diktörtgen borcamı soğuk suyla ıslatılıp hamur borcama dökülerek hafiften sallanıp her tarafa eşit şekilde yayılır. Fotoğraf çekme fırsatım olmadı kusura bakmayın. Hamuru soğuk bir yerde muhafaza edin.
Çorbası için ben önceden unu kavuruyorum kavanozda bekletiyorum hazırda bulunuyor.
Daha sonra kullanması pratik oluyor kavrulan unu kesinlikle elekten geçirin çünkü çok topak kalıyor.
Hindi butu parçalanıp yıkanıp düdüklüye alınır.
Biraz kızartılıp üzerine 2,5 litre su eklenip kapağı kapatılarak 15 dakika kaynatılır.
Düdüklünün havası çıktıktan sonra içerisinden hindi alınıp suyu tekrar süzgeçten geçirilir.
Hindi eti soğuduktan sonra tiftiklenir.
Tencereye sıvı yağ ve salça alınıp 2 dakika kavrulur.
Kalan yarım litre soğuk suya kavrulmuş un eklenip çırpılır.
Kavrulan salçanın üzerine bu unlu karışım ilave edilir.
Hindi suyu da üzerine eklendikten sonra kaynayana kadar yüksek ateşte pişirilir.
Tiftiklenen hindi etleri de çorbaya eklenip 1 2 dakika daha kaynatıp servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun
Arabaşı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Culuklu (Hindili) Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Materyaller Çorbası İçin Hindi eti 3 yemek kaşığı domates salçası 6 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz Haşlanan hindinin suyu (3 litre kadar) Pul biber (Acılık oranı isteğe göre) Sıvıyağ (Unu kavurmak için) Hamuru İçin (2-3 kişilik) 1 su bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Arabaşı Çorbası Ve Hamuru (Tam Tarif) Tanımı İçin Materyaller Arabaşı çorba gereçleri; 3 but yada tüm 1 tavuk 1 su bardağı un 2 yemek kaşığı tereyağı Yarim çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1.5 litre tavuk suyu Hamurunun gereçleri; 10 su bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
  • Soru
Arabaşı Çorbası Ve Hamuru (Orjinal Tanım Kesinlikle Bu Tarifle Deneyin) Tanımı İçin Materyaller Arabaşı hamuru için gereçler 1 su bardağı artı yarım çay bardağı un 5 su bardağı su 2 çay kaşığı tuz Arabaşı çorbası tavuk haşlama kısmı için 1 tane tüm tavuk yada 4..5 tane but da olur ( tavuğun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
arabaşı corbası nasıl yapılır, arabaşi corbasi, kayseri arabaşı corbası, arabaşı yemeği,arabaşı hamuru nasıl yapılır, Arabaşı Corbası Tarifi Resimli imagesarabasicorbasitarifiresimli5ad45e3060b48 Malzemeler * 7 su bardağı su * 1 su bardağı un,Tuz Corba icin: * l kucuk tavuk (veya iki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Klasik Lezzetlerimizden Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Materyaller Yaklaşık 800g tavuk eti (ben kalçalı but kullandım) 1 çay bardağı un (3 dolu yemek kaşığı) Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı toz biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt