Arabaşı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
6 su bardağı soğuk su
1 su bardağı + 1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
Çorbası için:
Yarım hindi butu (bulamayan 2 adet tavuk butu kullanabilirsiniz)
10 yemek kaşığı kavrulmuş un ( 7 yemek kaşığı kullanın eğer kıvamı koyu olmazsa sonra ekleme yaparsınız )
1 yemek kaşığı salça
3 litre su (2,5 litresi tavukları haşlamak için geri kalanı hamuru çırpmak için )
1 yemek kaşığı tuz
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Arabaşı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru ile başlayalım. Hamurunu 1 gün önceden yapmanızı tavsiye ederim.
4 su bardağı suyu tencereye alalım ocağa koyalım kaynamaya bırakın.
Başka bir derin kasede 2 su bardağı soğuk su ile un iyice çırpılır. Bu unlu karışımı süzgeçten geçirin.
Süzgeçten geçirmemin sebebi hamur toprak toprak kalmasın diye.
Kaynayan suya tuzu ekleyip bu unlu karışımı ekleyerek bi taraftanda tel ile çırpın.
Bi 10 dakika sürekli çırparak göz göz olana kadar kaynatın.
Diktörtgen borcamı soğuk suyla ıslatılıp hamur borcama dökülerek hafiften sallanıp her tarafa eşit şekilde yayılır. Fotoğraf çekme fırsatım olmadı kusura bakmayın. Hamuru soğuk bir yerde muhafaza edin.
Çorbası için ben önceden unu kavuruyorum kavanozda bekletiyorum hazırda bulunuyor.
Daha sonra kullanması pratik oluyor kavrulan unu kesinlikle elekten geçirin çünkü çok topak kalıyor.
Hindi butu parçalanıp yıkanıp düdüklüye alınır.
Biraz kızartılıp üzerine 2,5 litre su eklenip kapağı kapatılarak 15 dakika kaynatılır.
Düdüklünün havası çıktıktan sonra içerisinden hindi alınıp suyu tekrar süzgeçten geçirilir.
Hindi eti soğuduktan sonra tiftiklenir.
Tencereye sıvı yağ ve salça alınıp 2 dakika kavrulur.
Kalan yarım litre soğuk suya kavrulmuş un eklenip çırpılır.
Kavrulan salçanın üzerine bu unlu karışım ilave edilir.
Hindi suyu da üzerine eklendikten sonra kaynayana kadar yüksek ateşte pişirilir.
Tiftiklenen hindi etleri de çorbaya eklenip 1 2 dakika daha kaynatıp servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun
Arabaşı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
6 su bardağı soğuk su
1 su bardağı + 1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
Çorbası için:
Yarım hindi butu (bulamayan 2 adet tavuk butu kullanabilirsiniz)
10 yemek kaşığı kavrulmuş un ( 7 yemek kaşığı kullanın eğer kıvamı koyu olmazsa sonra ekleme yaparsınız )
1 yemek kaşığı salça
3 litre su (2,5 litresi tavukları haşlamak için geri kalanı hamuru çırpmak için )
1 yemek kaşığı tuz
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Arabaşı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru ile başlayalım. Hamurunu 1 gün önceden yapmanızı tavsiye ederim.
4 su bardağı suyu tencereye alalım ocağa koyalım kaynamaya bırakın.
Başka bir derin kasede 2 su bardağı soğuk su ile un iyice çırpılır. Bu unlu karışımı süzgeçten geçirin.
Süzgeçten geçirmemin sebebi hamur toprak toprak kalmasın diye.
Kaynayan suya tuzu ekleyip bu unlu karışımı ekleyerek bi taraftanda tel ile çırpın.
Bi 10 dakika sürekli çırparak göz göz olana kadar kaynatın.
Diktörtgen borcamı soğuk suyla ıslatılıp hamur borcama dökülerek hafiften sallanıp her tarafa eşit şekilde yayılır. Fotoğraf çekme fırsatım olmadı kusura bakmayın. Hamuru soğuk bir yerde muhafaza edin.
Çorbası için ben önceden unu kavuruyorum kavanozda bekletiyorum hazırda bulunuyor.
Daha sonra kullanması pratik oluyor kavrulan unu kesinlikle elekten geçirin çünkü çok topak kalıyor.
Hindi butu parçalanıp yıkanıp düdüklüye alınır.
Biraz kızartılıp üzerine 2,5 litre su eklenip kapağı kapatılarak 15 dakika kaynatılır.
Düdüklünün havası çıktıktan sonra içerisinden hindi alınıp suyu tekrar süzgeçten geçirilir.
Hindi eti soğuduktan sonra tiftiklenir.
Tencereye sıvı yağ ve salça alınıp 2 dakika kavrulur.
Kalan yarım litre soğuk suya kavrulmuş un eklenip çırpılır.
Kavrulan salçanın üzerine bu unlu karışım ilave edilir.
Hindi suyu da üzerine eklendikten sonra kaynayana kadar yüksek ateşte pişirilir.
Tiftiklenen hindi etleri de çorbaya eklenip 1 2 dakika daha kaynatıp servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun
Arabaşı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı