Arap Tava Tanımı İçin Malzemeler
️300-400 gram orta yağlı kıymalı
️3 adet orta uzunluk patates
️1 adet kuru soğan
️4 diş sarımsak
️1 adet kırmızı biber
️4-5 adet sivri biber
️2 adet domates
Sosu için ;
️Yarım yemek kaşığı domates salçası
️Yarım yemek kaşığı biber salçası
️6-7 kaşık zeytinyağ
️1 kaşık tereyağ
️1 su bardağına yakın su
️Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Arap Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün zerzevatları küçük küçük küp küp doğrayalım.
Ardından kıymayı da ekleyerek karıştıralım.
Yemeği tepsiye güzelce serelim.
Üzerine tereyağından küçük modüller ekleyip farklı bir kasede hazırladığımız sosu yemeğimizin üzerine gezdirelim .
Islattığımız yağlı kağıdı kapatalım.
Önceden ısıtılmış 200° lik fırında suyunu çekinceye kadar yağlı kağıdı açmayalım suyu çektikten sonra kağıdı alalım .
Üzeri hafif kızarıncaya fırından alalım. Afiyetle
Arap Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
️300-400 gram orta yağlı kıymalı
️3 adet orta uzunluk patates
️1 adet kuru soğan
️4 diş sarımsak
️1 adet kırmızı biber
️4-5 adet sivri biber
️2 adet domates
Sosu için ;
️Yarım yemek kaşığı domates salçası
️Yarım yemek kaşığı biber salçası
️6-7 kaşık zeytinyağ
️1 kaşık tereyağ
️1 su bardağına yakın su
️Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Arap Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün zerzevatları küçük küçük küp küp doğrayalım.
Ardından kıymayı da ekleyerek karıştıralım.
Yemeği tepsiye güzelce serelim.
Üzerine tereyağından küçük modüller ekleyip farklı bir kasede hazırladığımız sosu yemeğimizin üzerine gezdirelim .
Islattığımız yağlı kağıdı kapatalım.
Önceden ısıtılmış 200° lik fırında suyunu çekinceye kadar yağlı kağıdı açmayalım suyu çektikten sonra kağıdı alalım .
Üzeri hafif kızarıncaya fırından alalım. Afiyetle
Arap Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı