Son konular

Arapaşı Çorbası (Hamursuz)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Arapaşı Çorbası (Hamursuz) Tanımı İçin Gereçler
1 paket tavuk but(3-4 adet yeterli)
2.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1.5 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet sarımsak
2 yemek kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı pulbiber

Arapaşı Çorbası (Hamursuz) Tanımı Yapılışı

Tavukları yıkama işleminin akabinde üzerini geçecek şekilde tenceremizde kısık ateşte haşlayalım.
Diğer yandan unu tavada rengi dönene kadar kavuralım.
Haşlanan tavukları kemiklerinden sıyıralım, elimizde didelim(küçük parçalara ayıralım).
Başka bir tavamızda sıvı yağ, salça ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika karıştıralım.
Tavuk suyuna önce unu ekleyip karıştıralım.
Salçasını sonrada tavukları ekleyip karıştıralım.
Akabinde suyunu ekleyip ocağın altını kapatalım, çorbamız hazır.
Yanına bir kase yoğurt ve tandır ekmeği çok yakışır.

Limon suyunu içerkende ekleyebilirsiniz.

Afiyet, şifa olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Tavuklu Kürt Pilavı (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 1 adet tavuk göğsü 1 kase bulgur Yarım yemek kaşığı salça Tuz Tavuk suyu Su Sos için: 2 yemek kaşığı tereyağ Pulbiber ,tuz Tavuklu Kürt Pilavı (Videolu) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tavuğu haşlayalım ve suyunu süzüp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Sarımsak Soslu Yayla Çorbası (Denemeden Geçmeyin) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı un 1 adet yumurta 1 çay bardağı şehriye 2,5 su bardağı su Tuz Sos için: 1 büyük diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağ Pulbiber, nane Sarımsak Soslu Yayla Çorbası (Denemeden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Çemen Tanımı İçin Materyaller 1 adet küçük soğan 2 diş sarımsak 1 çay bardağı gerçek zeytinyağı 1 su bardağı rondodan istediğiniz büyüklükte geçirilmiş ceviz ( Badem yahut fındık’da tercih edebilirsiniz) 3 yemek kaşığı acı biber salçası 2 yemek kaşığı domates salçası 2 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Yiyenlerin Bir Daha İsteyeceği Bir Ana Yemek Şehzade Kebabı Tanımı İçin Materyaller 600 gram kuş başı et 3 tane büyük patlıcan 4 tane yeşil biber 2 tane domates 2 tane soğan 4-5 diş sarımsak 1 su bardağı et suyu 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Lokum Üzere Dağılmayan Güveçte Kurufasulye Tanımı (Videolu) İçin Gereçler 2 su bardağı fasulye (Bir gece önceden ılık su ile ıslatılmış) 1 tane ince doğranmış orta uzunluk soğan 3 – 4 modül kemikli et Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 dolu yemek kaşığı tereyağ 1 su bardağı domates sosu 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt