Arapaşı Çorbası (Hamursuz) Tanımı İçin Gereçler
1 paket tavuk but(3-4 adet yeterli)
2.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1.5 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet sarımsak
2 yemek kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı pulbiber
Arapaşı Çorbası (Hamursuz) Tanımı Yapılışı
Tavukları yıkama işleminin akabinde üzerini geçecek şekilde tenceremizde kısık ateşte haşlayalım.
Diğer yandan unu tavada rengi dönene kadar kavuralım.
Haşlanan tavukları kemiklerinden sıyıralım, elimizde didelim(küçük parçalara ayıralım).
Başka bir tavamızda sıvı yağ, salça ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika karıştıralım.
Tavuk suyuna önce unu ekleyip karıştıralım.
Salçasını sonrada tavukları ekleyip karıştıralım.
Akabinde suyunu ekleyip ocağın altını kapatalım, çorbamız hazır.
Yanına bir kase yoğurt ve tandır ekmeği çok yakışır.
Limon suyunu içerkende ekleyebilirsiniz.
Afiyet, şifa olsun.
1 paket tavuk but(3-4 adet yeterli)
2.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1.5 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet sarımsak
2 yemek kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı pulbiber
Arapaşı Çorbası (Hamursuz) Tanımı Yapılışı
Tavukları yıkama işleminin akabinde üzerini geçecek şekilde tenceremizde kısık ateşte haşlayalım.
Diğer yandan unu tavada rengi dönene kadar kavuralım.
Haşlanan tavukları kemiklerinden sıyıralım, elimizde didelim(küçük parçalara ayıralım).
Başka bir tavamızda sıvı yağ, salça ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika karıştıralım.
Tavuk suyuna önce unu ekleyip karıştıralım.
Salçasını sonrada tavukları ekleyip karıştıralım.
Akabinde suyunu ekleyip ocağın altını kapatalım, çorbamız hazır.
Yanına bir kase yoğurt ve tandır ekmeği çok yakışır.
Limon suyunu içerkende ekleyebilirsiniz.
Afiyet, şifa olsun.