Armut Tatlısı Tarifi
Resimli Armut Tatlısı Yapımı,
Armut Tatlısı Nasıl Yapılır,
Armut Tatlısının Yapılışı Resimli Tarifi
imagesarmuttatlisitarifiresimli5ad42c4d51289
Armut Tatlısı
MALZEMELER
6 tane sert armut
2 su bardağı toz şeker
Su
YAPILIŞI
Armutlar yıkanır, kabukları soyulur
• Yayvan bir tencereye dizilir 1,5 bardak su ilave edilir
• Hafif hararetli ateşte armutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir Ara sıra, kaşıkla suyundan alınıp ustlerine dokulur
• Temizlenmiş armutlar yumuşayınca şeker ilave edilir 12 taşım daha kaynatılıp ateşten alınır
• Armutlar, sapları yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir Tenceredeki su ustune dokulur
• Orta hararetli fırında armutlar “tarcın rengine gelinceye kadar pişirilir
• Soğuduktan sonra servis yapılır
Resimli Armut Tatlısı Yapımı,
Armut Tatlısı Nasıl Yapılır,
Armut Tatlısının Yapılışı Resimli Tarifi
imagesarmuttatlisitarifiresimli5ad42c4d51289
Armut Tatlısı
MALZEMELER
6 tane sert armut
2 su bardağı toz şeker
Su
YAPILIŞI
Armutlar yıkanır, kabukları soyulur
• Yayvan bir tencereye dizilir 1,5 bardak su ilave edilir
• Hafif hararetli ateşte armutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir Ara sıra, kaşıkla suyundan alınıp ustlerine dokulur
• Temizlenmiş armutlar yumuşayınca şeker ilave edilir 12 taşım daha kaynatılıp ateşten alınır
• Armutlar, sapları yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir Tenceredeki su ustune dokulur
• Orta hararetli fırında armutlar “tarcın rengine gelinceye kadar pişirilir
• Soğuduktan sonra servis yapılır