Arnavut Ciğeri (Tavuk Ciğeri) Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo tavuk ciğeri
4 orta boy patates
2 adet yemelik kuru soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Susmak
Limon
2 çorba kaşığı un
Arnavut Ciğeri (Tavuk Ciğeri) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesleri küp küp doğrayalım.
Tavuk ciğerlerimizi isteğe göre doğrayın ben küp küp doğradım.
Patatesleri kızartıp alalım yağı azaltıp ciğerlerimizi tavaya alalım.
Pişene kadar kapağı kapalı tutalım.
Arada karıştıralım suyu çeken ciğerlerimize unu ekleyip un peşine kadar çevirelim.
Ardından pul biberi ekleyelim karıştırıp tabağa alalım.
Soğanları söğüş doğrayıp tuzla ovalım suyunu süzüp üzerine limon sıkıp susmak ekleyip karıştıralım artık servise hazır. Ben yanına yayla çorbası ve pilav yaptım.
Arnavut Ciğeri (Tavuk Ciğeri) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo tavuk ciğeri
4 orta boy patates
2 adet yemelik kuru soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Susmak
Limon
2 çorba kaşığı un
Arnavut Ciğeri (Tavuk Ciğeri) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesleri küp küp doğrayalım.
Tavuk ciğerlerimizi isteğe göre doğrayın ben küp küp doğradım.
Patatesleri kızartıp alalım yağı azaltıp ciğerlerimizi tavaya alalım.
Pişene kadar kapağı kapalı tutalım.
Arada karıştıralım suyu çeken ciğerlerimize unu ekleyip un peşine kadar çevirelim.
Ardından pul biberi ekleyelim karıştırıp tabağa alalım.
Soğanları söğüş doğrayıp tuzla ovalım suyunu süzüp üzerine limon sıkıp susmak ekleyip karıştıralım artık servise hazır. Ben yanına yayla çorbası ve pilav yaptım.
Arnavut Ciğeri (Tavuk Ciğeri) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı