Son konular

Arnavut Ciğeri (Yemeyeni Bile Bağımlı Yapar)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Arnavut Ciğeri (Yemeyeni Bile Bağımlı Yapar) Tanımı İçin Materyaller
2 orta uzunluk patates
Dana ciğeri 500 gram ben kurban ciğerini kullandım
Yarım su bardağı un
Tuz, kırmızı toz biber, kekik
Kızartmak için sıvı yağ
Soğan salatası;
2 orta uzunluk soğan
1 domates
Tuz,sumak, pulbiber ,zeytinyağı

Arnavut Ciğeri (Yemeyeni Bile Bağımlı Yapar) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ciğeri kasaptan alırsanız temizletip kuş başı doğrayın kendiniz yapacaksanız ciğerin zarını kenarından kaldırıp soyun küp küp doğrayın dolaba kaldırın.
Patatesleri soyup küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartın .
Dolaptan çıkardığınız doğranmış ,yıkanmış, süzülmüş ciğerleri buzdolabı poşetinin içine koyduğunuz unun içine atıp harmanlayıp kızgın yağda orta yüksek ateş ortası ateşte en az 4 en fazla 7 dk pişiriyoruz ,pişme müddeti çok değerli.
Pişmiş patates ve ciğerin üzerine tuz ,kekik ,kırmızı toz biber döküp harmanlıyoruz .
Soğan salatası ile birlikte servis ediyoruz .
Lokum üzere mükemmel oluyor ciğer sevmeyen bile ciğeri seviyor yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Soğan salatası için ;2 soğanı soyup ince ince piyazlık doğrayıp tuzla ovun.
İçine sumak, pulbiber koyup harmanlayın, domatesi dilimleyip yanına koyun üzerine zeytinyağı dokun afiyet olsun.
 
Üst Alt