Arnavut Ciğeri

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
500 gram taze dana ciğeri(kasapta zarını aldıralım veya arnavut ciğerlik hazırlatalım)
2 adet büyük boy patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon( isteğe bağlı)
1 çay kaşığı kekik
Salatası için :
1 adet kırmızı soğan
Yarım demet maydanoz
1-2 tatlı kaşığı sumak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ

Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesi küp doğrayalım.
Kızdırdığınız yağda patatesleri kızartalım ciğeri küp doğrayıp yıkayıp süzdürelim.
Ciğerin her tarafını un a bulayalım.
Orta kızmış yağa atalım.Karıştırarak pişirelim.
Derin bir kabın içine alalım.
Baharatlarını tuzunu ekleyip karıştıralım (kızartırken üzerine yağlı kağıt koyarsak kendi buharında piştiği için lokum gibi yumuşacık olur).
Soğanı yarım ay şeklinde piyazlık doğrayıp ,kıyılmış maydanoz ,zeytinyağı, sumak ve tuz ovarak karıştıralım.
Patates kızartması ve soğan salatası eşliğinde sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Arnavut Ciğeri Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt