Arnavut Ciğeri

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
300 gr kadar ciğer
2 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
İsteğe göre tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
Sosu için;
1 su bardağı süt
Bulamak için;
Un
Karbonat

Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ciğeri zarından ayırıyoruz, daha sonra küp küp doğruyoruz ve bir kaba alıyoruz.
Üzerine bir bardak kadar süt döküp kenarda bekletiyoruz yarım saat kadar (ciğer yıkanmaz sertleşir).
Daha sonra patatesleri küp küp doğruyoruz kızartıyoruz bu kenara alalım.
Ciğerleri süzüp unu ve karbonatı karıştırıp buluyoruz.
Daha sonra yağda kızartıyoruz ,3-4 dakika da kızaracaktır. Onu da tabağa alalım.
Piyazlık soğanları doğrayalım daha sonra üzerine sumak ve maydanoz ekleyip karıştıralım.
En son patates ve ciğerlerin üzerine baharatları ekleyip karıştırın.
Dilerseniz hazırladığımız soğanları da ekleyin dilerseniz ayrı servis edin. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Arnavut Ciğeri Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt