Arnavut Ciğeri

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
1 adet kuzu ciğer (isteğe göre)
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
1 çay kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 su bardağı sıvı yağ (patates ciğeri kızartmak için)
2 adet patates
Üzerine;
1 kaşık tereyağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Sumak salatası;
1/2 (yarım) kırmızı soğan
1 yemek kaşığı sumak
3 dal maydanoz doğranmış

Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ciğeri ince ince zarını temizletip küp küp doğratın yada doğrayın.
Ciğerlerin her yerini una bulayın.
Dilerseniz de buzdolabı poşetine un koyup ciğeri ekleyin ve biraz balon gibi şişirip güzelce sallayın bu yöntem daha kolay oluyor ve fazla unu gitmesi için deliklide eleyin. Yoksa tadının bozulmasına ve sertleşmesine sebeb olur.
Kızgın yağda önce küp küp doğranmış patatesleri kızartın.
Daha sonra ciğerleri ekleyip kızartın. Ama çok bekletmeyin 3-5 dk da pişer ciğeri derin bir kaba alıp tuz, karabiber, kimyon ve toz kırmızı biber serpip güzelce karıştırıp servis yapın.
Baharat ile birlikte harmanlayınca çok lezzetli oluyor.
Üzerine 1 kaşık tereyağla toz biber eritip dökerseniz çok lezzetli olur.
Sumaklı soğan soğanı yarım ay şeklinde yada istediğiniz gibi doğrayıp, tuz serpip, biraz ovun.
Sumak ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
Haydari süzme yoğurdun içine sarımsak, bol dereotu, tuz, karabiber, bol nane, yoğurdun kıvamı açmak için de biraz su hepsini güzelce karıştırıp servis tabağına alıp ruh halinize göre servis yapın.
Afiyet şifa olsun.

Arnavut Ciğeri Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Gereçler 1 kg dana ciğeri 3 orta uzunluk patates 5 adet çarliston biber Un Tuz Karabiber Pul biber Toz biber Kimyon Kekik Kızartmak için; Sıvıyağ Soğan salatası için; 2 orta uzunluk soğan 10 kol maydanoz Sumak Tuz Arnavut Ciğeri Tanımı Yapılışı Kasaptan zarı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Lokum Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler 500 gram dana ciğer 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz silme 1 çay kaşığı ucu ile karbonat Kimyon Pul biber kırmızı toz biber Kekik Patates Soğan Maydanoz Lokum Arnavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Zarı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
  • Soru
Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler 500 gram ciğer 1 çay bardağı un (bulamak için) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) 1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber 2 adet patates (küp doğranmış) Sumaklı soğan için: 1 adet kırmızı soğan 1 tutam tuz 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler 500 gram taze dana ciğeri(kasapta zarını aldıralım veya arnavut ciğerlik hazırlatalım) 2 adet büyük boy patates 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı un 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber 1 çay kaşığı kimyon( isteğe bağlı) 1 çay kaşığı kekik Salatası için : 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler 300 gr kadar ciğer 2 adet orta boy patates 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber İsteğe göre tuz 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı kimyon Sosu için; 1 su bardağı süt Bulamak için; Un Karbonat Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt