Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler
500 gram ciğer
1 çay bardağı un (bulamak için)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
2 adet patates (küp doğranmış)
Sumaklı soğan için:
1 adet kırmızı soğan
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı sumak
1/2 (yarım) demet maydanoz (ince doğranmış)
Arnavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zarı temizlenmiş ve küp doğranmış ciğerinizi tel süzgeinize alın, kanlanmış ise süzün.
Kızartma yağınızı, derin çelik tencereniz alıp kızmasını beklerken derin bir kapta un, tuz, kırmızı biberi karıştırın.
Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.
Kızgın yağa, elinizle hafif ununu kapta bırakarak attığınız ciğerleri kızartın.
Yağdan ciğerlerinizi süzerek alın.
Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda küp küp doğradığınız patatesleri kızartın.
Patatesler de altın sarısı rengini alınca süzgeç yardımıyla yağını süzerek ocaktan alın.
Altına bir peçete koyarak fazla yağından arındırın.
Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün.
Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın.
Kızarttığınız ciğerleri küp patatesleri ve hazırladığınız sumaklı soğanı bir kapta birleştirerek güzelce harmanlayın ve servis edeceğiniz tabağa alın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.Püf noktası.
Ciğerinizi asla yıkamayın,zira sertleşir. Küçük doğranması,kızartma esnasında sertleşmesine öbür bir etken. Üzerini kapatarak dinlendirdiğiniz arnavurt ciğeriniz yumuşacık olacaktır.
Arnavut Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram ciğer
1 çay bardağı un (bulamak için)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
2 adet patates (küp doğranmış)
Sumaklı soğan için:
1 adet kırmızı soğan
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı sumak
1/2 (yarım) demet maydanoz (ince doğranmış)
Arnavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zarı temizlenmiş ve küp doğranmış ciğerinizi tel süzgeinize alın, kanlanmış ise süzün.
Kızartma yağınızı, derin çelik tencereniz alıp kızmasını beklerken derin bir kapta un, tuz, kırmızı biberi karıştırın.
Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.
Kızgın yağa, elinizle hafif ununu kapta bırakarak attığınız ciğerleri kızartın.
Yağdan ciğerlerinizi süzerek alın.
Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda küp küp doğradığınız patatesleri kızartın.
Patatesler de altın sarısı rengini alınca süzgeç yardımıyla yağını süzerek ocaktan alın.
Altına bir peçete koyarak fazla yağından arındırın.
Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün.
Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın.
Kızarttığınız ciğerleri küp patatesleri ve hazırladığınız sumaklı soğanı bir kapta birleştirerek güzelce harmanlayın ve servis edeceğiniz tabağa alın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.Püf noktası.
Ciğerinizi asla yıkamayın,zira sertleşir. Küçük doğranması,kızartma esnasında sertleşmesine öbür bir etken. Üzerini kapatarak dinlendirdiğiniz arnavurt ciğeriniz yumuşacık olacaktır.
Arnavut Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı