Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Materyaller
750 gram ciğer️
1 çay bardağı un️
1 çay kaşığı tuz️
1 çay kaşığı karbonat️
1 su bardağı sıvı yağ️
1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber️
3 adet patates️
2 su bardağı sıvı yağ️
Soğan salatası;
1 adet soğan️
1 çay kaşığı tuz️
1 çay kaşığı sumak️
Yarım demet maydanoz️
Arnavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kuzu ciğeri yıkanır küp küp doğrayın.
Ciğerleri süzgece alıp bol suyla yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın.
Unu derin bir kaseye alıp tuzu ve karbonatı içine ekleyin.
Ciğerleri una koyup harmanlayın.
Sıvı yağı tavada ısıtıp fazla ununu silkelediğiniz ciğerleri yağa alın.
Pişmeye başladıkları noktada kırmızı biberi de ekleyip pişirmeye devam edin.
Patatesleri küp küp yahut parmak patates biçiminde doğrayın öteki bir tavada sıvı yağ kızdırın ve patatesleri yağda kızartın.
Ciğerleri ve patatesleri yağını süzdürüp servis tabağına yerleştirin.
Soğan salatası için soğanı doğrayıp üzerine tuzu serpin ve ovalayın.
Sumağı ve ince doğranmış maydanozu da soğanlara ekleyin.
Hazırladığınız ciğer, patates ve soğan salatası ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Arnavut Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
750 gram ciğer️
1 çay bardağı un️
1 çay kaşığı tuz️
1 çay kaşığı karbonat️
1 su bardağı sıvı yağ️
1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber️
3 adet patates️
2 su bardağı sıvı yağ️
Soğan salatası;
1 adet soğan️
1 çay kaşığı tuz️
1 çay kaşığı sumak️
Yarım demet maydanoz️
Arnavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kuzu ciğeri yıkanır küp küp doğrayın.
Ciğerleri süzgece alıp bol suyla yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın.
Unu derin bir kaseye alıp tuzu ve karbonatı içine ekleyin.
Ciğerleri una koyup harmanlayın.
Sıvı yağı tavada ısıtıp fazla ununu silkelediğiniz ciğerleri yağa alın.
Pişmeye başladıkları noktada kırmızı biberi de ekleyip pişirmeye devam edin.
Patatesleri küp küp yahut parmak patates biçiminde doğrayın öteki bir tavada sıvı yağ kızdırın ve patatesleri yağda kızartın.
Ciğerleri ve patatesleri yağını süzdürüp servis tabağına yerleştirin.
Soğan salatası için soğanı doğrayıp üzerine tuzu serpin ve ovalayın.
Sumağı ve ince doğranmış maydanozu da soğanlara ekleyin.
Hazırladığınız ciğer, patates ve soğan salatası ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Arnavut Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı