Son konular

Arnavut Ciğeri

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Gereçler
1 kg dana ciğeri
4 büyük patates
3 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Ciğer için ;
Yarım su bardağı un
Süslemek için ;
Domates dilimleri
Kızartmak için ;
Sıvı yağ

Arnavut Ciğeri Tanımı Yapılışı

Evvel patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun.
Küp küp çok küçük olmayacak halde kesin.
Geniş bir tavaya sıvı yağı koyun ve kızdırın.
Kızgın yağa patatesleri atın.
Onlar kızarırken ciğerlerin zarını soyun, ciğeri yıkamayın, yıkarsanız hamur üzere olur. Uygun sonuç elde edemezsiniz.
Ciğerleri de çok küçük olmayacak formda kare kare kesin.
Bir süzgeçe alıp kanını güzelce süzdürün içine bir kaç dilim elma atarsanız kanını daha güzel çeker.
Bir kabın içinde unlayın.
Süzgecin içine koyup fazla unlarını silkeleyin.Üzerinde çok ince bir katman un kalmalı.
Patatesleri kızarınca havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa koyun.
Ciğerleri kızgın yağa atın, sakin karıştırmayın tavayı hafif hareketlerle dikkatli bir halde sallayın.
Yağın altını kuvvetli açın.
Ciğerleri en fazla 7-8 dakika kızartın.
Merak etmeyin ciğer çok çabuk pişer.
Kağıt havlu serili bir tabağa ciğerleri de koyun.
Kuru soğanları ince ince piyazlık formunda kesin, tuzla ovun.
Maydanozları da ince ince doğrayın. Kuru soğanla karıştırın.
Geniş bir tabağa ciğerleri, soğanları ve en ortaya da kızarmış patatesleri koyun.
Tuzu üzerine gezdirin.
Domates dilimleri ve maydanozla süsleyebilirsiniz.
Arnavut ciğeri hazır.

Sıcak yahut soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.
 

Similar threads

  • Soru
Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Materyaller 500 gram ciğer 1 çay bardağı Un (Bulamak için) 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı sıvı yağ 1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber 2 adet patates (Küp doğranmış) 2 su bardağı sıvı yağ (Patatesi kızartmak için) 1 yemek kaşığı kuru nane (Patatesleri bulamak için)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler 500 gram ciğer 1 çay bardağı un (bulamak için) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) 1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber 2 adet patates (küp doğranmış) Sumaklı soğan için: 1 adet kırmızı soğan 1 tutam tuz 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Sevmeyenlere Ciğeri Yedirten Tarif Tarifi İçin Malzemeler 500 gr dana ciğer 3 yemek kaşığı un Tuz Pul biber Karabiber Kimyon Kekik Soğan salatası için; 2 tane kuru soğan Yarım demet kadar maydanoz 1 tatlı kaşığı kadar sumak 1 çimdik tuz 3 tane patates Kızartmak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler 600 gram dana ciğer 1 çay bardağı süt (100 ml) 2 adet patates 1 adet soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı sumak 3-4 dal maydanoz 1 su bardağından biraz eksik un (100 gram) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Arnavut Ciğeri Tarifi İcin Malzemeler *450 gram dana ciğeri *2 adet kuru soğan *2 adet patates *Bir tutam Maydanoz *1 su bardağı un *Tuz *Karabiber *Pul biber *Kızartmak icin sıvı yağ Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı 1 *Oncelikle zarı temizlenmiş olan ciğeri kup kup doğrayıp fazla kanı akmaması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt