Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
2 çay bardağı arpa şehriye
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tane tavuk bulyon (et bulyon da olur)
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tatlı toz biber
Sıcak su (çorba tencerenize yetecek kadar)
İstediğiniz kadar nane
Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye sıvı yağımızı alalım ve kızmaya bırakalım.
Kızan yağımıza salçamızı ve baharatlarımızı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
Akabinde suda erittiğimiz bulyonu da ekleyelim.
Daha sonra sıcak suyumuzu da ek edelim ve çorbamızı kaynamaya bırakalım.
Kaynayan çorbamıza arpa şehriyesini ve biraz da nane ek edip karıştıralım.
Çorbamızı kısık ateşte orta ara karıştırarak 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
Şehriyeler yumuşayınca çorbamıza hazır hale gelecektir afiyet olsun .
Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
2 çay bardağı arpa şehriye
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tane tavuk bulyon (et bulyon da olur)
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tatlı toz biber
Sıcak su (çorba tencerenize yetecek kadar)
İstediğiniz kadar nane
Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye sıvı yağımızı alalım ve kızmaya bırakalım.
Kızan yağımıza salçamızı ve baharatlarımızı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
Akabinde suda erittiğimiz bulyonu da ekleyelim.
Daha sonra sıcak suyumuzu da ek edelim ve çorbamızı kaynamaya bırakalım.
Kaynayan çorbamıza arpa şehriyesini ve biraz da nane ek edip karıştıralım.
Çorbamızı kısık ateşte orta ara karıştırarak 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
Şehriyeler yumuşayınca çorbamıza hazır hale gelecektir afiyet olsun .
Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı