Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı arpa şehriyesi
3 su bardağı kaynar su
50 gram tereyağ
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tenceremize sıvı yağ tereyağı koyup eritiyoruz.
Akabinde üzerine arpa şehriyemizi ek edip kızarana kadar kavuruyoruz.
Onun üzerine 3 su bardağı kaynar su ek edip kapağını kapatıyoruz. Ocağı kısıp pişmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra bir süre dinlendirmeye bırakıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyetler olsun
3 su bardağı arpa şehriyesi
3 su bardağı kaynar su
50 gram tereyağ
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tenceremize sıvı yağ tereyağı koyup eritiyoruz.
Akabinde üzerine arpa şehriyemizi ek edip kızarana kadar kavuruyoruz.
Onun üzerine 3 su bardağı kaynar su ek edip kapağını kapatıyoruz. Ocağı kısıp pişmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra bir süre dinlendirmeye bırakıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyetler olsun