Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı arpa şehriye
2,5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı sıvı yağ (kavurmak için)
1 adet közlenmiş kapya kırmızı biber
5 adet kornişon turşu
3 yemek kaşığı konserve mısır
Dereotu
Maydanoz
Yeşil taze sağan
1 adet sıkılmış limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı (silme)
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber( isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı
Zeytinyağı
Arpa Şehriye Salatası Tanımı Yapılışı
Tavanızı ısıtıyoruz, sıvı yağı ekleyip arpa şehriyeleri de tavaya alıp ve kavuruyoruz.
Şayet daha koyu renkli bir şehriye isterseniz kısık ateşte en az 5 dakika, açık renkli istiyorsanız 2 dakika kavurmanız kâfi olur.
Akabinde sıcak suyunu ekleyip ve tuzunu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Karıştırmazsanız şehriyeler yapışabilir.
Kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekliyoruz motamot pilav yapar üzere , suyunu çekince demlenmesi için kapağı kapalı olarak ocaktan alıyoruz.
Közlenmiş kırmızı kapya biberleri doğruyoruz kornişon turşumuzu küp küp doğruyoruz.
Geniş bir kaseye alıyoruz ince kıydığınız taze soğanları, ayıklanmış ve kıyılmış dereotunu, maydanozu ve konserve mısırı ekliyoruz.
Arpa şehriyeleri tavadan almadan karıştırın ve üzerine ekleyin.
Tuz, karabiber, limonun suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyelim.
Tüm materyaller güzelce karıştırın. Tadını denetim edin ve damak tadınıza nazaran tuz yahut limon suyu eklemesi yapın.
Ve servis tabağına alalım. Benim üzere süslemek için domates kabuğuyla gül biçimi ve maydanoz kullanabilirsiniz.
Afiyetler olsun ❤.
2 su bardağı arpa şehriye
2,5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı sıvı yağ (kavurmak için)
1 adet közlenmiş kapya kırmızı biber
5 adet kornişon turşu
3 yemek kaşığı konserve mısır
Dereotu
Maydanoz
Yeşil taze sağan
1 adet sıkılmış limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı (silme)
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber( isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı
Zeytinyağı
Arpa Şehriye Salatası Tanımı Yapılışı
Tavanızı ısıtıyoruz, sıvı yağı ekleyip arpa şehriyeleri de tavaya alıp ve kavuruyoruz.
Şayet daha koyu renkli bir şehriye isterseniz kısık ateşte en az 5 dakika, açık renkli istiyorsanız 2 dakika kavurmanız kâfi olur.
Akabinde sıcak suyunu ekleyip ve tuzunu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Karıştırmazsanız şehriyeler yapışabilir.
Kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekliyoruz motamot pilav yapar üzere , suyunu çekince demlenmesi için kapağı kapalı olarak ocaktan alıyoruz.
Közlenmiş kırmızı kapya biberleri doğruyoruz kornişon turşumuzu küp küp doğruyoruz.
Geniş bir kaseye alıyoruz ince kıydığınız taze soğanları, ayıklanmış ve kıyılmış dereotunu, maydanozu ve konserve mısırı ekliyoruz.
Arpa şehriyeleri tavadan almadan karıştırın ve üzerine ekleyin.
Tuz, karabiber, limonun suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyelim.
Tüm materyaller güzelce karıştırın. Tadını denetim edin ve damak tadınıza nazaran tuz yahut limon suyu eklemesi yapın.
Ve servis tabağına alalım. Benim üzere süslemek için domates kabuğuyla gül biçimi ve maydanoz kullanabilirsiniz.
Afiyetler olsun ❤.