Arpa Şehriyeli Köfteli Çorba Tanımı İçin Materyaller
Köfte için
200 gram yağsız kıyma
1 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı su
Tuz
Karabiber
Pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı arpa şehriye
5 su bardağı su (Yarı yarıya et suyu)
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un (Silme)
Tuz
Üzerine
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane
Arpa Şehriyeli Köfteli Çorba Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Köftenin tüm materyalleri karıştırılır, yoğrulur ve minik köfteler hazırlanır. Tencereye alınan sıvı yağda şehriye kavrulur. Rengi değişince 5 su bardağı su + et suyu ek edilir, pişmeye bırakılır.
Bu ortada un ve yoğurt yeterlice çırpılır, çorbanın suyundan azar azar alınarak yoğurtlu unlu karışımın ılıması sağlanır.
Yavaşça çorbaya eklendikten sonra çorbanın kesilmemesi için daima karıştırılır. Şehriye pişmeye yakın köfteler ek edilir. 10 dakika kadar piştikten sonra tencerenin altı kapatılır.
Tereyağında kavurduğumuz nane ve çorbanın tuzu eklenir, karıştırılır. Sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Köfte için
200 gram yağsız kıyma
1 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı su
Tuz
Karabiber
Pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı arpa şehriye
5 su bardağı su (Yarı yarıya et suyu)
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un (Silme)
Tuz
Üzerine
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane
Arpa Şehriyeli Köfteli Çorba Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Köftenin tüm materyalleri karıştırılır, yoğrulur ve minik köfteler hazırlanır. Tencereye alınan sıvı yağda şehriye kavrulur. Rengi değişince 5 su bardağı su + et suyu ek edilir, pişmeye bırakılır.
Bu ortada un ve yoğurt yeterlice çırpılır, çorbanın suyundan azar azar alınarak yoğurtlu unlu karışımın ılıması sağlanır.
Yavaşça çorbaya eklendikten sonra çorbanın kesilmemesi için daima karıştırılır. Şehriye pişmeye yakın köfteler ek edilir. 10 dakika kadar piştikten sonra tencerenin altı kapatılır.
Tereyağında kavurduğumuz nane ve çorbanın tuzu eklenir, karıştırılır. Sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.