Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Gereçler
1.5 kase pirinç
3-4 tahta kaşığı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1, 5 şeker kaşığı tuz
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Yapılışı
Suda beklettiğimiz pirinci süzelim.
Yağımızı bir tencerede eritip arpa şehriyeli ekleyelim ve kavuralım.
Akabinde pirincimizi de ekleyip tuzunu ek edip güzelce kavurduktan sonra 3 kase suyumuzu da ekleyip pilavımızın ağzını kapatalım.
Su kaynayınca altını kısıp kısık ateşte suyunu yeterlice çekene kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
1.5 kase pirinç
3-4 tahta kaşığı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1, 5 şeker kaşığı tuz
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Yapılışı
Suda beklettiğimiz pirinci süzelim.
Yağımızı bir tencerede eritip arpa şehriyeli ekleyelim ve kavuralım.
Akabinde pirincimizi de ekleyip tuzunu ek edip güzelce kavurduktan sonra 3 kase suyumuzu da ekleyip pilavımızın ağzını kapatalım.
Su kaynayınca altını kısıp kısık ateşte suyunu yeterlice çekene kadar pişirelim.
Afiyet olsun.