Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı arpa şehriye
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tavuk bulyon
4 su bardağı su
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle 2 su bardağı pirinci uygunca yıkayın ve 30 dakika sıcak suda ıslatın.
Pirinç nişastasını attıktan sonra düzgünce yıkayıp süzün.
Gerisinde arpa şehriyeleri sıvıyağı ile rengi dönene kadar kavurun.
Süzülmüş pirinçleri ekleyip güzelce kavurun.
3 – 4 dakika kavrulmuş olan pirinçlere tereyağını tuzunu ve 1 tavuk bulyonu ekleyip 1 dakika daha kavurun.
Son 4 su bardağı suyu ekleyip orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Suyu çekip pişmiş olan pirinçlerin üzerine havlu kağıt serip ağzı kapalı demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı arpa şehriye
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tavuk bulyon
4 su bardağı su
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle 2 su bardağı pirinci uygunca yıkayın ve 30 dakika sıcak suda ıslatın.
Pirinç nişastasını attıktan sonra düzgünce yıkayıp süzün.
Gerisinde arpa şehriyeleri sıvıyağı ile rengi dönene kadar kavurun.
Süzülmüş pirinçleri ekleyip güzelce kavurun.
3 – 4 dakika kavrulmuş olan pirinçlere tereyağını tuzunu ve 1 tavuk bulyonu ekleyip 1 dakika daha kavurun.
Son 4 su bardağı suyu ekleyip orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Suyu çekip pişmiş olan pirinçlerin üzerine havlu kağıt serip ağzı kapalı demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.