Arpa Şehriyeli Safranlı Pilav Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı pilavlık pirinç
1 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı safran
1/2 (yarım) su bardağı arpa şehriye
3 yemek kaşığı tereyağ
Arpa Şehriyeli Safranlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba,.Öncelikle safranın pilava yalnızca renk verdiğini ve bunu bende esimin annesinden görerek öğrendiğimi paylaşmak istiyorum sizlerle hanımlar
Öncelikle 2 su bardağı pirincimizi tuzlu su da yaklaşık. 2 saat bekletelim.
Bekletilen pirincimizi süzgeçte süzüp o sırada tereyağında arpa şehriyemizi kavuralım.
Ardından pirincimizi ek edip kavuralım.
Kavrulan pirincimize 1 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı sıcak suyu ek edip tuz ve safranı katıp karıştırıp,kısık ateşte denetimli pişirelim. Deneyecek herkese afiyet olsun
Arpa Şehriyeli Safranlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı pilavlık pirinç
1 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı safran
1/2 (yarım) su bardağı arpa şehriye
3 yemek kaşığı tereyağ
Arpa Şehriyeli Safranlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba,.Öncelikle safranın pilava yalnızca renk verdiğini ve bunu bende esimin annesinden görerek öğrendiğimi paylaşmak istiyorum sizlerle hanımlar
Öncelikle 2 su bardağı pirincimizi tuzlu su da yaklaşık. 2 saat bekletelim.
Bekletilen pirincimizi süzgeçte süzüp o sırada tereyağında arpa şehriyemizi kavuralım.
Ardından pirincimizi ek edip kavuralım.
Kavrulan pirincimize 1 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı sıcak suyu ek edip tuz ve safranı katıp karıştırıp,kısık ateşte denetimli pişirelim. Deneyecek herkese afiyet olsun
Arpa Şehriyeli Safranlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı