Resimli Arpa Şehriyeli Sebzeli Risotto Tarifi
Aslen bir italyan yemeği olan risottonun hic sebDenemediyseniz işte tarifi
Arpa Şehriyeli Sebzeli Risotto Malzemeleri
imagesarpasehriyelisebzelirisottotarifiresimli5ad3cd947393f
1 adet kırmızı biber
1 adet carliston biber
1 kucuk boy kabak (haşlanmış)
23 adet mantar
1 kutu krema
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı arpa şehriye
1 orta boy soğan
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
sebze suyu veya sebzeli bulyon ilave edilmiş sıcak su
tuz
Arpa Şehriyeli Sebzeli Risotto Yapılışı
Risottonun sebzelerini hazırlamak icin soğanı, biberleri, mantarları ve haşlanmış kabağı kucuk kupler şeklinde doğrayın Tencerede tereyağını ve sıvı yağı eritin, yağ kızdıktan sonra doğradığınız soğanları ekleyip, kavurun Soğanlar yumuşadıktan sonra tam pembeleşmeden biberleri ekleyin Sonra mantarları da ilave edip, kavurun Mantarlar suyunu cektikten sonra arpa şehriyeleri ekleyip, kavurmaya devam edin Şehriyeler de kavrulduktan sonra , haşlanmış kabakları ekleyin ve arpa sehriyelerin uzerini bir parmak gececek kadar sebze suyu ilave edin Tuzunu da ekledikten sonra suyunu cekene kadar tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte pişirin Suyunu cektikten sonra kremayı koyup, surekli karıştırarak pişirmeye devam edin Arpa şehriyeler yumuşadıktan sonra kaşar peyniri rendesini de ilave edip, iyice karıştırın Sıcakken servis yapın
Aslen bir italyan yemeği olan risottonun hic sebDenemediyseniz işte tarifi
Arpa Şehriyeli Sebzeli Risotto Malzemeleri
imagesarpasehriyelisebzelirisottotarifiresimli5ad3cd947393f
1 adet kırmızı biber
1 adet carliston biber
1 kucuk boy kabak (haşlanmış)
23 adet mantar
1 kutu krema
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı arpa şehriye
1 orta boy soğan
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
sebze suyu veya sebzeli bulyon ilave edilmiş sıcak su
tuz
Arpa Şehriyeli Sebzeli Risotto Yapılışı
Risottonun sebzelerini hazırlamak icin soğanı, biberleri, mantarları ve haşlanmış kabağı kucuk kupler şeklinde doğrayın Tencerede tereyağını ve sıvı yağı eritin, yağ kızdıktan sonra doğradığınız soğanları ekleyip, kavurun Soğanlar yumuşadıktan sonra tam pembeleşmeden biberleri ekleyin Sonra mantarları da ilave edip, kavurun Mantarlar suyunu cektikten sonra arpa şehriyeleri ekleyip, kavurmaya devam edin Şehriyeler de kavrulduktan sonra , haşlanmış kabakları ekleyin ve arpa sehriyelerin uzerini bir parmak gececek kadar sebze suyu ilave edin Tuzunu da ekledikten sonra suyunu cekene kadar tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte pişirin Suyunu cektikten sonra kremayı koyup, surekli karıştırarak pişirmeye devam edin Arpa şehriyeler yumuşadıktan sonra kaşar peyniri rendesini de ilave edip, iyice karıştırın Sıcakken servis yapın