Son konular

Arpa Şehriyeli Tane Tane Pirinç Pilavı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Arpa Şehriyeli Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı pirinç
3-4 kaşık şehriye
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı kaynar su
Tuz

Arpa Şehriyeli Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinçleri 1 yahut 2 saat tuzlu suda bekletiyorum orta ara karıştırıyorum nişastasını saldıktan sonra soğuk su ile güzelce nişastası gidene kadar yıkıyorum, suyunu süzüyorum.
Tencerede sıvı yağını ısıtıp şehriyeleri ek ediyorum, altın sarısı olana kadar kavuruyorum.
Akabinde pirinçleri ek ediyorun 2-3 dk boyunca pirinçleri (kesinlikle güzelce kavuruyorum) tereyağını ekliyorum, karıştırıyorum.
Benim ocağımın 9 ayarı var indüksiyon ocağı kullanıyorum ben bu sürece kadar ocağın altını 6/7 tutuyorum.
Kaynar suyu ekliyorum tuzunu ek ediyorum karıştırıp kapağını kapatıyorum ve ocağın altını 3/4 ayara kısıyorum.
Kısık ayarda yaklaşık 15 dk pişiriyorum, pirinçler suyunu çektikten ve göz göz olduktan sonra altını kapatıyorum, bir sefer pilavı karıştırıp kapağını tekrar kapatıp 15 dk servise kadar dinlendiriyorum. Afiyet olsun.
Arpa Şehriyeli Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt