SoruCevap
Yeni Üye
Arpa Şehriyeli Tavuklu Çorba Tanımı İçin Malzemeler
Yarım tavuk göğsü
1 çay bardağı arpa şehriye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı nane ve tuz
Arpa Şehriyeli Tavuklu Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsüne 7 su bardağı su ek edip, haşlayalım. Soğuduktan sonra didikleyelim.
Tencereye yağı alıp içine salçaları ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım.
Ardından toz biber ekleyip, karıştıralım.
Didiklenen tavuk göğsünü ekleyip, karıştıralım.
Haşlanan tavuk suyunu ekleyelim.
Kaynamaya başladıktan sonra içine şehriyeli ekleyip, karıştıralım.
Nane ve tuzu ayarlayıp, 20 dk orta ateşte pişirelim. Servise hazır afiyet olsun
Arpa Şehriyeli Tavuklu Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım tavuk göğsü
1 çay bardağı arpa şehriye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı nane ve tuz
Arpa Şehriyeli Tavuklu Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsüne 7 su bardağı su ek edip, haşlayalım. Soğuduktan sonra didikleyelim.
Tencereye yağı alıp içine salçaları ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım.
Ardından toz biber ekleyip, karıştıralım.
Didiklenen tavuk göğsünü ekleyip, karıştıralım.
Haşlanan tavuk suyunu ekleyelim.
Kaynamaya başladıktan sonra içine şehriyeli ekleyip, karıştıralım.
Nane ve tuzu ayarlayıp, 20 dk orta ateşte pişirelim. Servise hazır afiyet olsun
Arpa Şehriyeli Tavuklu Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı