SoruCevap
Yeni Üye
Arpacık Soğan Çorbası (Hummusiye) Tanımı İçin Malzemeler
4 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
Yarım file kadar arpacık soğan
2-3 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Nane
Pul biber
Su
Yağ
Arpacık Soğan Çorbası (Hummusiye) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvı yağında kabuklarını soyduğumuz arpacık soğanları ve ince doğradığımız sarımsakları kavurun.
Daha sonra üzerine ılık suyu ek edip hatay yöresine ilişkin tuzlu yoğurdunu ve bir yemek kaşığı pirinci 1 su bardağı haşlanmış nohutu ek ediniz.
Çorbamız kıvam alana kadar orta ara karıştırın ve suyunu kıvamına nazaran ayarlayınız.
Kıvam alan ve pirinçleri açılan çorbaya kuru nane ve pul biber ekleyerek 10 dk kısık ateşte orta ara karıştırın ve servis edin afiyet olsun
Arpacık Soğan Çorbası (Hummusiye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
Yarım file kadar arpacık soğan
2-3 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Nane
Pul biber
Su
Yağ
Arpacık Soğan Çorbası (Hummusiye) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvı yağında kabuklarını soyduğumuz arpacık soğanları ve ince doğradığımız sarımsakları kavurun.
Daha sonra üzerine ılık suyu ek edip hatay yöresine ilişkin tuzlu yoğurdunu ve bir yemek kaşığı pirinci 1 su bardağı haşlanmış nohutu ek ediniz.
Çorbamız kıvam alana kadar orta ara karıştırın ve suyunu kıvamına nazaran ayarlayınız.
Kıvam alan ve pirinçleri açılan çorbaya kuru nane ve pul biber ekleyerek 10 dk kısık ateşte orta ara karıştırın ve servis edin afiyet olsun
Arpacık Soğan Çorbası (Hummusiye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı