Arpacık Soğanlı, Brüksel Lahanası Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo brüksel lahanası
1 yemek tabağı arpacık soğan
1 adet havuç
2 adet orta uzunluk patates
1 kase kuşbaşı et
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Kırmızı pul biber
Yarım çay bardağından az zeytinyağı
Üzerine çıkacak kadar su
Arpacık Soğanlı, Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Eti kuşbaşı doğrayın ve evvelce pişirin.
Daha sonra zeytin yağı ve salçaları güzelce kavurun.
Daha sonra, sebzelerini ek edip karıştırın.
Üzerine çıkacak kadar su ek edip pişmeye bırakın.
Tuz ve baharatınıda ek edip, lahanalar yumuşayıncaya ocaktan alıp servis yapın.
Yüksek ateşte 30 dakika pişirdim. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
Arpacık Soğanlı, Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo brüksel lahanası
1 yemek tabağı arpacık soğan
1 adet havuç
2 adet orta uzunluk patates
1 kase kuşbaşı et
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Kırmızı pul biber
Yarım çay bardağından az zeytinyağı
Üzerine çıkacak kadar su
Arpacık Soğanlı, Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Eti kuşbaşı doğrayın ve evvelce pişirin.
Daha sonra zeytin yağı ve salçaları güzelce kavurun.
Daha sonra, sebzelerini ek edip karıştırın.
Üzerine çıkacak kadar su ek edip pişmeye bırakın.
Tuz ve baharatınıda ek edip, lahanalar yumuşayıncaya ocaktan alıp servis yapın.
Yüksek ateşte 30 dakika pişirdim. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
Arpacık Soğanlı, Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı