Artık Pastaneden Almayın ️Çatlamayan Çökmeyen Tam Ölçü Vişneli Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
Cheesecake tabanı için:
200 gram burçak bisküvi
60 gram eritilmiş tereyağı
Cheesecake hamuru için:
600 gram labne peynir
400 ml sıvı krema
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım limon suyu
Vişne sosu için:
300 gram dondurulmuş vişne
5 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta ( yarım çay bardağı suda çözdürülmüş)
Artık Pastaneden Almayın ️Çatlamayan Çökmeyen Tam Ölçü Vişneli Cheesecake Tanımı Yapılışı
Birinci olarak 25 cm’lik kek kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim, kelepçesini kapatarak kenarlarından fazla gelen kısımlarını makas yardımı ile keselim.
Pişirme kağıdından uzun şeritler keselim ve bu şeritleri tereyağı ile kalıbın kenarlarına sabitleyelim.
Daha sonra kalıbımızın tabanını alüminyum folyo ile kaplayalım.
Cheesecakekimizin tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim.
Tereyağını da eriterek rondodan geçirdiğimiz bisküvilerin üzerine ek edelim ve güzelce karıştıralım.
Kalıbımızın tabanına hazırladığımız harcı bastırarak yerleştirelim ve buzdolabına koyarak 10-15 dakika kadar bekletelim.
Bu etapta harcı bardak yardımı ile bastırabilirsiniz.
Bu sırada cheesecakekimizin hamuru için labne peyniri ve kremayı mikserde hoş bir halde çırpalım.
İçerisine şekeri de ek ederek çırpmaya devam edelim.
Yumurtaları ekleyip hoş bir formda çırptıktan sonra üzerine nişastayı, vanilyayı ve limon suyunu da ekleyerek güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
Kek kalıbımızı dolaptan alalım ve fırın tepsisine yerleştirelim.
Üzerine hazırladığımız hamuru aktaralım.
Fırın tepsisine ılık su dökelim ve cheesecakekimizi evvelden ısıttığımız 180°c fırında 10 dakika kadar pişirelim.
Daha sonra sıcaklığı 160°c ye indirelim ve 50 dakika daha pişirmeye devam edelim.
Piştikten sonra fırınımızı kapatalım ve 1 saat kadar fırının kapağını açmadan cheesecakekimizin soğumasını bekleyelim.
Bu sırada vişneli sosumuzu hazırlamaya başlayalım.
Dondurulmuş vişneyi uygun bir tencereye alalım, üzerine şekeri ve 1 su bardağı suyu ek edelim.
Nişastayı yarım çay bardağı suda çözdürelim ve tenceremize ek edelim.
Sosumuzu kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
Hazırladığımız vişneli sosumuzu soğuyan cheesecakekimizin üzerine gezdirelim.
Şayet vaktiniz varsa cheesecakekinizi 1 gece buzdolabında dinlendirerek, vaktiniz yoksa 2-3 saat dinlendirerek kalıptan çıkartabilir ve servis edebilirsiniz.
Cheesecake tabanı için:
200 gram burçak bisküvi
60 gram eritilmiş tereyağı
Cheesecake hamuru için:
600 gram labne peynir
400 ml sıvı krema
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım limon suyu
Vişne sosu için:
300 gram dondurulmuş vişne
5 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta ( yarım çay bardağı suda çözdürülmüş)
Artık Pastaneden Almayın ️Çatlamayan Çökmeyen Tam Ölçü Vişneli Cheesecake Tanımı Yapılışı
Birinci olarak 25 cm’lik kek kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim, kelepçesini kapatarak kenarlarından fazla gelen kısımlarını makas yardımı ile keselim.
Pişirme kağıdından uzun şeritler keselim ve bu şeritleri tereyağı ile kalıbın kenarlarına sabitleyelim.
Daha sonra kalıbımızın tabanını alüminyum folyo ile kaplayalım.
Cheesecakekimizin tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim.
Tereyağını da eriterek rondodan geçirdiğimiz bisküvilerin üzerine ek edelim ve güzelce karıştıralım.
Kalıbımızın tabanına hazırladığımız harcı bastırarak yerleştirelim ve buzdolabına koyarak 10-15 dakika kadar bekletelim.
Bu etapta harcı bardak yardımı ile bastırabilirsiniz.
Bu sırada cheesecakekimizin hamuru için labne peyniri ve kremayı mikserde hoş bir halde çırpalım.
İçerisine şekeri de ek ederek çırpmaya devam edelim.
Yumurtaları ekleyip hoş bir formda çırptıktan sonra üzerine nişastayı, vanilyayı ve limon suyunu da ekleyerek güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
Kek kalıbımızı dolaptan alalım ve fırın tepsisine yerleştirelim.
Üzerine hazırladığımız hamuru aktaralım.
Fırın tepsisine ılık su dökelim ve cheesecakekimizi evvelden ısıttığımız 180°c fırında 10 dakika kadar pişirelim.
Daha sonra sıcaklığı 160°c ye indirelim ve 50 dakika daha pişirmeye devam edelim.
Piştikten sonra fırınımızı kapatalım ve 1 saat kadar fırının kapağını açmadan cheesecakekimizin soğumasını bekleyelim.
Bu sırada vişneli sosumuzu hazırlamaya başlayalım.
Dondurulmuş vişneyi uygun bir tencereye alalım, üzerine şekeri ve 1 su bardağı suyu ek edelim.
Nişastayı yarım çay bardağı suda çözdürelim ve tenceremize ek edelim.
Sosumuzu kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
Hazırladığımız vişneli sosumuzu soğuyan cheesecakekimizin üzerine gezdirelim.
Şayet vaktiniz varsa cheesecakekinizi 1 gece buzdolabında dinlendirerek, vaktiniz yoksa 2-3 saat dinlendirerek kalıptan çıkartabilir ve servis edebilirsiniz.