Asla Bayatlamayan Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram margarin yağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
6 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı tarçın
1 adet yumurta
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğince un ben 5 bardak kullandım
Üzeri için;
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı hindistan cevizi
Asla Bayatlamayan Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kurabiyeyi hazırlamak için uygun bir yoğurma kabına margarin yağını alalım.
Üzerine sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyerek güzelce karıştıralım.
Ardından nişasta, kabartma tozu, biraz un ve tarçın ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim ve dövülmüş cevizlerimizi ekleyelim.
Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller kopararak elimizle yuvarlayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize alalım.
Tüm hamur bitinceye kadar bu sürece devam edelim.
Bu ölçülerle 60adet kurabiye elde ettim.
Hamurumuzu şekillendirme süreci bittikten sonra kurabiyelerimizi evvelce ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 15 dakika denetimli bir halde pişmeye bırakalım.
Kurabiyelerimiz pişerken dışını bulayacağımız karışımı hazırlayalım. Bunun için uygun bir kaseye pudra şekeri ve hindistan cevizini alalım.
Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım, sıcağıyla hindistan cevizli karışıma bulayarak servis tabağına alalım.
Tüm kurabiyeler için birebir süreci tekrarlayalım.
Tarçınlı kurabiyemiz servise hazır. Afiyet olsun.
Asla Bayatlamayan Tarçınlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram margarin yağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
6 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı tarçın
1 adet yumurta
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğince un ben 5 bardak kullandım
Üzeri için;
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı hindistan cevizi
Asla Bayatlamayan Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kurabiyeyi hazırlamak için uygun bir yoğurma kabına margarin yağını alalım.
Üzerine sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyerek güzelce karıştıralım.
Ardından nişasta, kabartma tozu, biraz un ve tarçın ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim ve dövülmüş cevizlerimizi ekleyelim.
Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller kopararak elimizle yuvarlayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize alalım.
Tüm hamur bitinceye kadar bu sürece devam edelim.
Bu ölçülerle 60adet kurabiye elde ettim.
Hamurumuzu şekillendirme süreci bittikten sonra kurabiyelerimizi evvelce ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 15 dakika denetimli bir halde pişmeye bırakalım.
Kurabiyelerimiz pişerken dışını bulayacağımız karışımı hazırlayalım. Bunun için uygun bir kaseye pudra şekeri ve hindistan cevizini alalım.
Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım, sıcağıyla hindistan cevizli karışıma bulayarak servis tabağına alalım.
Tüm kurabiyeler için birebir süreci tekrarlayalım.
Tarçınlı kurabiyemiz servise hazır. Afiyet olsun.
Asla Bayatlamayan Tarçınlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı