Asla Parçalanmayan Üretimi Kolay Su Böreği Tanımı İçin Gereçler
Hamur için materyaller:
5 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
5 su bardağı un (tabiki birtakım ölçülerde değişiklik gösterir göz kararı ayarlayalım)
Orta katlarını yağlamak için;
200gr margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Peynir
Asla Parçalanmayan İmali Kolay Su Böreği Tanımı Yapılışı
Geniş bir kaba yumurtaları kıralım tuzumuzu ek edelim karıştırıp unumuzu azar azar ek ederek yoğuralım.
Yoğurduktan sonra 10dakika dinlenelim dinlendikten sonra 12esit kesim halinde bezeler alalım.
Aldıktan sonra 15 dakikada o denli bekletelim akabinde büyük bir tencereye su dolduralım 1tatlı kaşığı tuz atalım kaynamaya bırakalım.
Bir tavaya 200 gr margarini de alalım eritelim erittikten sonra sıvı yağ ek edelim kenara alalım.
Dinlenen hamurdan bir beze alıp tepsi boyutundan biraz büyük açalım bir kenara alalım .
Akabinde öbür bezeleri de birebir halde açalım tabi ki üzerleri başkalarını açana kadar bir pak örtü ile örtelim.
Bu süreçler bittikten sonra fokur fokur kaynayan su dolu tencereye birer birer atıp haşlayalım.
Haşladığımız bir hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim üzerine erittiğimiz yağdan 3kaşık gezdirelim .
Her kat için tıpkı süreci yapalım akabinde birebir halde kalan 5acilmis haşlanmış hamurları da yapalım.
6 adet olduktan sonra peynir harcımızdan eşit halde yayalım yaydıktan sonra kalan başka 6 adet haşlanmış hamurlara da uygulayalım uyguladıktan sonra kalan yağdan üst kata da sürelim.
Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim piştikten sonra nemli bir bezle 10 dakika dinlendirin dinlendikten sonra dilediğimiz üzere servis yapabilirsiniz.
Hamur için materyaller:
5 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
5 su bardağı un (tabiki birtakım ölçülerde değişiklik gösterir göz kararı ayarlayalım)
Orta katlarını yağlamak için;
200gr margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Peynir
Asla Parçalanmayan İmali Kolay Su Böreği Tanımı Yapılışı
Geniş bir kaba yumurtaları kıralım tuzumuzu ek edelim karıştırıp unumuzu azar azar ek ederek yoğuralım.
Yoğurduktan sonra 10dakika dinlenelim dinlendikten sonra 12esit kesim halinde bezeler alalım.
Aldıktan sonra 15 dakikada o denli bekletelim akabinde büyük bir tencereye su dolduralım 1tatlı kaşığı tuz atalım kaynamaya bırakalım.
Bir tavaya 200 gr margarini de alalım eritelim erittikten sonra sıvı yağ ek edelim kenara alalım.
Dinlenen hamurdan bir beze alıp tepsi boyutundan biraz büyük açalım bir kenara alalım .
Akabinde öbür bezeleri de birebir halde açalım tabi ki üzerleri başkalarını açana kadar bir pak örtü ile örtelim.
Bu süreçler bittikten sonra fokur fokur kaynayan su dolu tencereye birer birer atıp haşlayalım.
Haşladığımız bir hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim üzerine erittiğimiz yağdan 3kaşık gezdirelim .
Her kat için tıpkı süreci yapalım akabinde birebir halde kalan 5acilmis haşlanmış hamurları da yapalım.
6 adet olduktan sonra peynir harcımızdan eşit halde yayalım yaydıktan sonra kalan başka 6 adet haşlanmış hamurlara da uygulayalım uyguladıktan sonra kalan yağdan üst kata da sürelim.
Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim piştikten sonra nemli bir bezle 10 dakika dinlendirin dinlendikten sonra dilediğimiz üzere servis yapabilirsiniz.