Asla Yağ Çekmeyen Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harcı için;
300 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Asla Yağ Çekmeyen Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz.
Bunun için yoğurma kabına unu alıp ortasını havuz gibi açarak diğer malzemeleri ekliyoruz.
Kenarlardan ortaya doğru hamuru karıştırıp ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini kapatıp 20 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
Bu sırada iç harcını hazırlıyoruz.
Kıymayı bir kaba alıp üzerine ister rendelediğimiz soğanı,suyu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
Dinlenen hamuru bezelere ayırıp her bezeyi hafif unlayarak elimizin büyüklüğünde açıyoruz.
Hamurun bir tarafına iç harcımızdan koyup ince bir tabaka olacak şekilde ve hamurun kenar kısımlarına çok gelmeyecek şekilde yayıyoruz.
Diğer tarafını da üzerine doğru kapatıp ay şekli veriyoruz.
Son olarak kenarlarından rulo kesici ile kesiyoruz. (isterseniz hamurun kenar kısımlarını parmak uçlarınızla çimdikler gibi yapıpta kapatabilirsiniz. )
Bütün bezeler bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
Kızartmak için tavaya sıvı yağ koyuyoruz.
Yağ iyice ısınınca böreklerimizi atıp arkalı önlü orta ateşte kızartıyoruz.
Kızaran börekleri sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Asla Yağ Çekmeyen Çiğ Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harcı için;
300 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Asla Yağ Çekmeyen Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz.
Bunun için yoğurma kabına unu alıp ortasını havuz gibi açarak diğer malzemeleri ekliyoruz.
Kenarlardan ortaya doğru hamuru karıştırıp ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini kapatıp 20 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
Bu sırada iç harcını hazırlıyoruz.
Kıymayı bir kaba alıp üzerine ister rendelediğimiz soğanı,suyu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
Dinlenen hamuru bezelere ayırıp her bezeyi hafif unlayarak elimizin büyüklüğünde açıyoruz.
Hamurun bir tarafına iç harcımızdan koyup ince bir tabaka olacak şekilde ve hamurun kenar kısımlarına çok gelmeyecek şekilde yayıyoruz.
Diğer tarafını da üzerine doğru kapatıp ay şekli veriyoruz.
Son olarak kenarlarından rulo kesici ile kesiyoruz. (isterseniz hamurun kenar kısımlarını parmak uçlarınızla çimdikler gibi yapıpta kapatabilirsiniz. )
Bütün bezeler bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
Kızartmak için tavaya sıvı yağ koyuyoruz.
Yağ iyice ısınınca böreklerimizi atıp arkalı önlü orta ateşte kızartıyoruz.
Kızaran börekleri sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Asla Yağ Çekmeyen Çiğ Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı