Asla Yağ Çekmeyen Puf Puf Pişi Tanımı İçin Gereçler
200 ml su bardağı kullandım
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 silme çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım paket instant maya ( dilerseniz 1 paketin tamamını da kullanabilirsiniz.)
4 buçuk su bardağı + yarım çorba kaşığı un
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Elimizi yağlamak için;
Sıvıyağ
Asla Yağ Çekmeyen Puf Puf Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamur için gerekli olan gereçlerden un hariç öbür materyalleri bir kaba alarak karıştıralım.
Unumuzu eleyerek karışımın içine yavaş yavaş ekleyelim ve bir kaşık ya da spatula yardımıyla karıştıralım.
Hamur biraz toparlanınca elimizle yoğurmaya devam edelim.
Daha sonra tezgaha biraz un serpelim ve hamurumuzu toparlayalım.Dikkat edin elimize hafif yapışan yumuşak bir hamur olacak.
Kabımızı alt kısmına biraz un serpelim ve hamurumuzu yerleştirelim. Hamurun üzerine biraz daha un serpelim ve sıkı sıkı streçleyelim.
Bir örtüye sarıp sıcak bir ortamda 1 saat mayalandıralım.
Elimizi hafif ıslatalım ve mayalanan hamurun gazını alalım.
Yumurta büyüklüğünde modüller kopartıp un serptiğimiz bir yere koyalım. Ortalama 15-16 adet beze çıkıyor.
Yaptığımız bezelerin üzerine bir örtü örtelim ve 10-15 dk daha mayalandıralım.
Tavamıza çokça sıvı yağ ekleyelim ve yüksek ateşte biraz ısıtalım ve orta ateş ayarına getirip güzelce yağımızı ısıtalım. Yani pişilerimizin içinin de hoş pişmesi için orta ayar ateşinde kızartacağız.
Birinci yaptığımız bezeden başlayarak, baş parmaklarınızla bezenin ortasından delik açarak biraz genişletiyoruz ve kenarlarını çok az bastırıyoruz. Çok bastırmayın ki puf puf olsun.
Güzelce ısınan yağın içine pisilerimizi alıp önlü artlı kızartıyoruz ve kızardıktan sonra peçetenin üzerine alıp yağını alıyoruz.Sıcak sıcak servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.
200 ml su bardağı kullandım
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 silme çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım paket instant maya ( dilerseniz 1 paketin tamamını da kullanabilirsiniz.)
4 buçuk su bardağı + yarım çorba kaşığı un
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Elimizi yağlamak için;
Sıvıyağ
Asla Yağ Çekmeyen Puf Puf Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamur için gerekli olan gereçlerden un hariç öbür materyalleri bir kaba alarak karıştıralım.
Unumuzu eleyerek karışımın içine yavaş yavaş ekleyelim ve bir kaşık ya da spatula yardımıyla karıştıralım.
Hamur biraz toparlanınca elimizle yoğurmaya devam edelim.
Daha sonra tezgaha biraz un serpelim ve hamurumuzu toparlayalım.Dikkat edin elimize hafif yapışan yumuşak bir hamur olacak.
Kabımızı alt kısmına biraz un serpelim ve hamurumuzu yerleştirelim. Hamurun üzerine biraz daha un serpelim ve sıkı sıkı streçleyelim.
Bir örtüye sarıp sıcak bir ortamda 1 saat mayalandıralım.
Elimizi hafif ıslatalım ve mayalanan hamurun gazını alalım.
Yumurta büyüklüğünde modüller kopartıp un serptiğimiz bir yere koyalım. Ortalama 15-16 adet beze çıkıyor.
Yaptığımız bezelerin üzerine bir örtü örtelim ve 10-15 dk daha mayalandıralım.
Tavamıza çokça sıvı yağ ekleyelim ve yüksek ateşte biraz ısıtalım ve orta ateş ayarına getirip güzelce yağımızı ısıtalım. Yani pişilerimizin içinin de hoş pişmesi için orta ayar ateşinde kızartacağız.
Birinci yaptığımız bezeden başlayarak, baş parmaklarınızla bezenin ortasından delik açarak biraz genişletiyoruz ve kenarlarını çok az bastırıyoruz. Çok bastırmayın ki puf puf olsun.
Güzelce ısınan yağın içine pisilerimizi alıp önlü artlı kızartıyoruz ve kızardıktan sonra peçetenin üzerine alıp yağını alıyoruz.Sıcak sıcak servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.